Terenuri vândute la licitație după falimentul unei ferme

0
Terenuri vândute la licitație după falimentul unei ferme

Una dintre cele mai importante companii din judeţul Iaşi din domeniul creşterii animalelor este obligată să vândă toate proprietăţile, printre care şi terenuri din Botoşani, pentru a-şi putea plăti datoriile de milioane de euro adunate în ultimii ani.

Arcom Internaţional Company SRL, firmă înfiinţată încă din anul 1991 şi care se ocupa cu creşterea păsărilor, a ajuns în punctul în care trebuie să renunţe la zecile de mii de metri pătraţi de teren agricol pe care le deţine în judeţele Iaşi şi Botoşani. Firma cu sediul central în localitatea Tomeşti, Ferma nr. 8, a intrat în insolvenţă.

Adunarea Generală a Creditorilor din cadrul Arcom a decis scoaterea la vânzare a bunurilor imobile, printre care şi terenurile din Botoşani, la 85% din valoarea de evaluare a acestora. Lichidatorul judiciar speră să obţină în jur de 15.600 de euro pe hectar, mult peste preţul cu care se vând aceste terenuri în zona respectivă, cu atât mai mult cu cât terenul este în patru sole diferite, iar cea mai mare suprafaţă compactă este de puţin peste două hectare. Mai mult, o bucată de teren, de drept de 0,3 hectare, este fâneaţă.

Lichidatorul judiciar a mai scos la licitaţie şi alte bunuri, printre care mai multe autoturisme Dacia Logan, cu preţuri de pornire între 3.000 şi 5.000 lei bucata, dar şi utilaje, precum: maşină de sortat ouă, aparat de curăţat cu presiune, transportor cu structură mobilă etc.

Patronii Arcom Internaţional Company Iaşi sunt Radu Aurelian Rădoi şi Constantin Bompa. Ultimul figurează şi în funcţia de administrator al societăţii Tagro Grup Iaşi, dar şi în funcţia de director general al Nutrimold Iaşi, două mari companii care se ocupă cu producerea de furaje pentru hrana animalelor, dar care au mari probleme financiare.

+0 -0

se încarcă...