spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTAsociațiile civice din Moldova îi cer lui Dragnea să renunțe la mitingul...

Asociațiile civice din Moldova îi cer lui Dragnea să renunțe la mitingul din Iași

Asociațiile civice ”Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” și „Împreună pentru A8” au trimis o scrisoare deschisă președintelui PSD, Liviu Dragnea, prin care îi cer să renunțe la organizarea unui miting electoral la Iași pe 9 mai, tocmai de ziua Europei.

Liviu Dragnea trece, în schimb, la amenințări și spune că dacă pesediștii vor fi perturbați la Iași „ atunci ne trimitem și noi oamenii noștri, foarte nervoși, la mitingul PNL de pe 11.” Șeful PSD nu e precizat cine sunt acești oameni nervoși, de ce sunt nervoși sau de unde vin și cine îi trimite mai exact.

Reamintim că pe 9 mai sunt anunțate mai multe contramanifestații la mitingul programat de PSD, cu participanți din toată Moldova, pe care Dragnea îl vrea organizat pentru a șterge imaginea proastă de la ultimul miting PSD de acolo, de unde liderii PSD au trebuit să fie evacuați în grabă, în huiduielile mulțimii.
Prezentăm în continuare textul integral al scrisorii:

Scrisoare deschisă adresată domnului Liviu Dragnea,

președintele Partidului Social Democrat

Domnule Președinte Liviu Dragnea,

În ziua de 9 mai 2019, la Sibiu va avea loc un eveniment european major, generat de calitatea de Președinte al Consiliului Uniunii Europene, deținută de țara noastră, la care vor participa lideri din toate cele 27 de state membre ale UE.

Pe un asemenea fundal de mare importanță, asociațiile civice din Moldova pe care le reprezentăm consideră că este inoportună organizarea unui alt eveniment politic de partid, cu o posibilă prezență masivă, în orașul Iași, în aceeași zi.

Acțiunea ar aduce un mare deserviciu de imagine orașului Iași și Moldovei, la nivel național și european.

Iașul a fost declarat „Capitală istorică”, „Capitală Regală” și, recent, a devenit „Capitala tineretului din România”.

Pentru că în ziua de 9 mai se sărbătorește atât ziua Europei, cât și Ziua Independenței României, asociațiile noastre consideră că organizarea unei manifestații politice de partid în acest context aduce prejudicii semnificative imaginii Iașului european, istoric și cultural.

Domnule președinte,

Credem că vă este cunoscut faptul că în Iași au fost numeroase mitinguri și marșuri împotriva acțiunilor de subminare politică a justiției române.

De asemenea, suntem convinși că nu v-a trecut neobservată reacția de neacceptare a câtorva mii de ieșeni legată de prezența liderilor naționali ai partidului Dvs. la Iași, în urmă cu trei săptămâni.

Ultimele declarații publice jignitoare ale domnului Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași și liderul local al PSD, privitoare la protestatarii de atunci – cum că ar fi plătiți și aduși cu autocarele din alte localități –, au declanșat o mobilizare susținută pe rețelele de socializare.

Credem că sunteți informat, domnule președinte, că există posibilitatea ca la locul evenimentului să fie prezente și câteva mii de contestatari, un fapt cât se poate de democratic.

Având în vedere toate cele menționate în aceasta scrisoare, avem rugămintea, domnule președinte, să analizați cu mare atenție oportunitatea evenimentului politic de partid din ziua de 9 mai, de la Iași, de ziua Europei și Independenței României.

Cu gânduri bune,

Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei

Asociația Împreună pentru A8

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
9.8 ° C
12.7 °
8.9 °
70 %
0.7kmh
27 %
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
21 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...