13 + 8 =

A password will be e-mailed to you.

Un bărbat a ajuns de la dializă direct la Urgențe. Nu însă pentru că i s-a agravat starea de sănătate, ci pentru că a venit atât de beat, încât a început să facă scandal și să devină agresiv cu personalul centrului de dializă.

Incidentul a avut loc sâmbătă după-amiază, când bărbatul era programat la o şedinţă de dializă. Înainte de a ajune la centrul de dializă, însă, acesta s-a oprit la un bar din apropiere, unde a servit câteva sute de grame de băuturi alcoolice.

Ulterior, ajuns la centrul de dializă, acesta a început să devină recalcitrant cu personalul medical şi să le ameninţe pe asistentele care erau de serviciu. Speriaţi şi pentru a evita escaladarea problemelor, aceştia au apelat serviciul 112, la faţa locului sosind un echipaj de jandarmi, dar şi o ambulanţă. Bărbatul a fost preluat de oamenii legii, care l-au însoţit în ambulanţă până la Urgenţe, după care a fost condus la Secţia de Psihiatrie pentru a ieşi din starea de agitaţie în care era.

Potrivit cadelor medicale, astfel de situaţii nu sunt tocmai rare, unii pacienţi care sunt dializaţi obişnuind să consume alcool înainte de şedinţa de dializă, tocmai pentru că după ce sângele le este filtrat de aparatura specială, şi alcoolul le este scos din sânge.

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 3,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...