Concurs de măiestrie între pădurari (foto – video)

0

Pădurarii din judeţ au participat, la Cantonul Albia din Ocolul Silvic Botoşani, la o competiţie făcută celebră de canalul TV paneuropean Eurosport. Cei mai buni 27 de fasonatori ai Direcţiei Silvice Botoşani s-au întrecut în mânuirea drujbei la cea de a IX-a ediţie a etapei judeţene a competiţiei profesionale „Cel mai bun fasonator”. Ei au trebuit să treacă de cinci probe: tăiat arbori, curăţat trunchi, tăierea combinată, tăierea de precizie şi demontarea şi montarea lanţului.

Scopul concursului este acela de a verifica cunoştintele profesionale si abilităţile deprinse de fiecare fasonator mecanic, una dintre cele mai importante profesii din domeniul silvic prin faptul că ajută la punerea pe piaţă a lemnului fasonat necesar populaţiei şi operatorilor economici şi a faptului că este cea mai mare generatoare de accidente de muncă la nivelul Regiei Naţionale a Pădurilor. Competiţia presupune multă îndemânare, stăpânire de sine, forţă şi rapiditate, iar din acest motiv cei care o câştigă sunt consideraţi cu adevărat cei mai buni drujbaşi. „Este din punct de vedere a sănătăţii şi securităţii în muncă una dintre cele mai periculoase activităţi şi de aceea încercăm să ne perfecţionăm an de an, fapt pentru care înăsprim regulile acestui concurs”, a declarat Marius Havriş, directorul Direcţiei Silvice Botoşani.

La final, pe primul loc s-a situat Dan Ocu de la Ocolul Silvic Botoşani, urmat de Gheorghe Turcu de la Ocolul Silvic Mihai Eminescu şi Alin Niţă de la Ocolul Silvic Darabani. Câştigătorul va participa la faza naţională a concursului, unde va concura împotriva celor care s-au impus în celelalte judeţe ale ţării.

Deja ai votat!
se încarcă...