spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTEroi comemorați la Botoșani (foto - video)

Eroi comemorați la Botoșani (foto – video)

Sute de botoşăneni au participat alături de oficialităţi la ceremoniile Ziua Eroilor.

Acestea au început, la ora 11:00, la monumentul col. Victor Tomoroveanu din Parcul Primăriei cu o depunere de coroane şi jerbe de flori şi a continuat o oră mai târziu la Cimitirul Eroilor de la Pacea, unde oficialităţile judeţului au fost întâmpinate de garda de onoare a Batalionului „Alexandru cel Bun” Botoşani, în timp ce clopotele au fost trase trei minute în cinstea eroilor. Grupuri de copii au depus trandafiri şi au legat tricolorul la crucile din Cimitirul Eroilor, iar un sobor de preoţi a ţinut un scurt ceremonial religios. În cadrul acţiunii de la Pacea au fost dezvelite mai multe panouri cu numele botoşănenilor căzuţi în războaie, după care a urmat depunerile de coroane.

 

Unui consilier PSD i s-a făcut rău

 

În timpul manifestării, consilierului judeţean Andreea Andrei i s-a făcut rău. Ea a primit îngrijiri de la un echipaj SMURD, care se afla la faţa locului şi după aceea a participat alături de reprezentanţii PSD la depunerea de coroane.

 

Rupturi în sânul partidelor

Manifestările au scos încă odată la iveală scindările din cadrul principalelor partide din municipiu. Astfel, Costică Macaleţi, preşedintele CJ, a venit singur la manifestări şi, mai întâi a aprins lumânări la mormântul fostei sale soţii, după care s-a aşezat între cadrele militare şi ale Ministerului de Interne cu care s-a întreţinut minute bune. Restul delegaţiei PSD a stat la câţiva metri distanţă. În momentul în care au venit cei doi vicepreşedinţi ai CJ, Dorin Birta şi Liviu Toma, aceştia s-au alăturat lui Costică Macaleţi, contrabalansând într-un fel situaţia. O situaţie similară s-a putut observa şi la delegaţia PNL. Vechii liberali au stat deoparte, în timp ce vechii pedelişti erau grupaţi în jurul primarului Cătălin Flutur. Cel care a rupt regula a fost Viorel Iliuţă, care s-a întreţinut minute bune cu primarul municipiului.

La alianța USR-PLUS 2020, cele două partide au depus pe cont propriu câte o coroana, deşi, iniţial, primiseră o invitaţie comună de la organizatori, însă potrivit reprezentanților USR, alianța a încetat pe 26 mai, după alegeri.

O surpriză plăcută a reprezentat-o apariţia unei delegaţiei a minorităţii de ruşi lipoveni, care au ţinut să cinstească memoria eroilor. La fel, la capitolul surprize poate fi trecută şi coroana elevilor de la Colegiul Naţional „A.T. Laurian”.

Manifestările de la Cimitirul Eroilor – Pacea 1 s-au încheiat cu defilarea gărzii de onoare, după care oficialii judeţului şi politicienii s-au deplasat în capătul celălalt al Cimitirului Pacea, unde un alt sobor de preoţi o ţinut o scurtă slujbă de pomenire sub ameninţarea ploii. De asemenea, şi aici copiii au legat tricolorul la cruci şi au depus trandafiri galbeni pe mormintele eroilor, iar oficialităţile au depus coroane de flori.

Manifestările urmează să se încheie după lăsare întunericului, când, la crucile eroilor vor fi aprinse candele.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...