O nouă sesiune a programului „Rabla pentru electrocasnice”

0

Sumele aferente voucherelor neutilizate în termenul de valabilitate în Programul „Rabla pentru electrocasnice 2019”, precum şi diferenţele rezultate din modificarea eficienţei energetice a unui echipament aprobat la cererea beneficiarului, vor deveni disponibile pentru noi înscrieri începând cu data de 18 iunie, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Începând de marţi, 18 iunie 2019, ora 10:00, sumele aferente voucherelor neutilizate în termenul de valabilitate, precum şi diferenţele rezultate din modificarea eficienţei energetice a unui echipament aprobat la cererea beneficiarului, de la o clasă superioară la o clasă inferioară în cadrul Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic vor deveni disponibile pentru noi înscrieri. Înscrierile persoanelor fizice se realizează prin intermediul aplicaţiei electronice pe pagina web a Administraţiei Fondului pentru Mediu https://solicitant.afm.ro/PF/”, notează sursa citată.

Bugetul alocat ediţiei din acest an a Programului „Rabla pentru electrocasnice”, în valoare totală de 40 de milioane de lei, s-a epuizat în prima zi de lansare, după 12 ore de la debutul sesiunii de înscriere, potrivit datelor oficiale.

Finanţarea se acordă sub formă de vouchere, în vederea achiziţionării de echipamente electrice şi electronice de uz casnic. Valoarea voucherelor este cuprinsă între 200 şi 500 de lei, în funcţie de electrocasnicul vizat şi de clasa energetică a acestuia.

Prima ediţie a Programului „Rabla pentru electrocasnice” a devenit operaţională pe data de 19 decembrie 2018, cu un buget de 20 de milioane de lei.

+0 -0
se încarcă...