13 − six =

A password will be e-mailed to you.

Liceul Tehnologic Todireni a organizat astăzi o şezătoare în cadrul celei de a VII – a ediții a Proiectului interjudețean „Tradiție și modernism – Comoara din lada bunicii”. Oaspeți de onoare au fost copiii de la Școala Populară de Artă (profesori îndrumători Silviu Ţibuleac și Loreda Dupu), Colegiul „A. T. Laurian” (profesor îndrumător Niculina Coromă), Școală Gimnaziala 1 Vorniceni (profesor îndrumător Marinela Mihai), Şcoala Gimnazială „Dan Iordăchescu” Hlipiceni (profesor Aurora Gâscă), Școala Gimnazială 1 Suliţa, Școală Gimnazială 1 Albești și Școala Gimnazială 1 Lunca.

„Din dragoste pentru tradiția și portul popular ne-am adunat la șezătoarea la care am descoperit obiceiuri de mult uitate! La șezătoare am lucrat, am cântat, am jucat, am spus poezii, ghicitori și am povestit. Am regăsit în momentele trăite frumusețea de odinioară a şezătorilor tradiționale”, a declarat profesorul Carmen Maria Hemen, director adjunct al Liceului Todireni.

Îmbrăcați în port popular tradițional participanții au dovedit ca zestrea strămoșească este pe mâini bune, că va fi dusă mai departe de copii. Echipa de proiect este formată din profesor Olguţa Şchiopu, inspector școlar, profesor Maria Gontineac, directorul Liceului Todireni şi profesorii Roxana Aniţei, Elena Brașoveanu,  Lenuţa Alexandroaie, Pansela Vasiliniuc, Cristina Toma și Carmen Maria Hemen.

Tot astăzi, elevii claselor a IX-a și a X-a de la Liceul Todireni au realizat în cadrul <Paradei Eco> o prezentare de modă cu creații din materiale reciclate, paradă plină de frumusețe și culoare.

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...