3 × one =

A password will be e-mailed to you.

Angajatorii continuă să încalce legislaţia muncii în ciuda amenzilor foarte mari aplicate de către reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) pentru munca la negru. Drept dovadă stau amenzile aplicate în luna, în urma controalelor efectuate la 112 de angajatori cu 2.011 salariaţi, dintre care 963 de femei.

Au fost sancţionaţi şase angajatori, au fost dispuse 176 de măsuri, au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale din care patru avertismente şi patru amenzi în valoare totală de 103.000 lei.

Au fost depistate trei persoane care desfăşurau muncă la negru, angajatorii fiind sancţionaţi cu câte 20.000 de lei pentru fiecare muncitor fără forme legale. Au mai fost aplicate sancţiuni pentru: încălcarea prevederilor legale referitoare la evidenţa timpului de muncă şi nerespectarea prevederilor legale privind Registrul General de Evidenţă al Salariaţilor.

De asemenea, în cursul lunii trecute au fost efectuate controale privind sănătatea şi securitate în muncă la 61 agenţi economici, fiind constatate 152 neconformităţi pentru care s-au aplicat avertismente.

Printre cele mai des întâlnite deficienţe în cadrul acţiunilor de control au fost: lipsa evaluării riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională, neinstruirea lucrătorilor la angajare, lipsa planul de prevenire şi protecţie, neasigurarea efectuării examenului medical la angajarea lucrătorilor şi a examenului medical periodic, lipsa certificatului constatator care să ateste autorizarea funcţionării din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă şi nu au fost îndeplinite măsurile dispuse în procesele verbale de control anterioare.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 3,33
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...