Cei mai buni pompieri din judeţ s-au întrecut la Botoşani (FOTO VIDEO)

0

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a organizat si desfasurat, astazi, etapa a II-a a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

Competiţia a reunit la start loturile reprezentative ale Detaşamentelor de Pompieri Botoşani şi Dorohoi. Obiectivul fundamental al concursului a fost dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Abilităţile sportive, rezistenţa psihică şi spiritul de echipă ale servanţilor-pompieri participanţi la competiţie au fost verificate prin intermediul probelor „scara de fereastră”, „pista cu obstacole pe 100 m”, „ştafetă 4×100 m” şi „realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.

La „scara de fereastră”, primul loc a fost obținut de plt.adj. Doru Dutcovschi. Pe a doua treapta a podiumului a urcat plt.maj. Dorin Sobariu, iar pe locul III s-a clasat plt.adj. Gabriel Giurgiu.

La „pista cu obstacole pe 100 m”, primul loc a fost ocupat de plt.maj. Dorin Sobariu, locul II de plt.adj. Doru Dutcovschi şi locul III de plt. Marius Neculai.

„Ştafeta 4×100 m” şi „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă” au fost câştigate de lotul reprezentativ al Detaşamentului de Pompieri Botoşani.

Cei mai buni concurenţi vor fi selecţionaţi pentru lotul reprezentativ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani, care urmează să se pregătească în vederea participării la faza interjudeţeană a concursului, etapa a III, care se va desfăşura în judeţul Iași in perioada 29 iulie – 2 august.

+0 -0
se încarcă...