five × 3 =

A password will be e-mailed to you.

Absolvenţii de gimnaziu au susţinut astăzi proba la matematică din cadrul Evaluării Naţionale. La nivelul judeţului Botoşani, din cei 4083 de elevi înscrişi, au susţinut cea de a doua probă 3843, prezenţa fiind de 94,12%. 240 de elevi (5,88%) nu au mai ajuns în sălile de examen. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, cea de a doua probă din cadrul Evaluării Naţionale s-a derulat fără probleme.

„Subiectele primite astăzi au fost de dificultate medie, fiind mai ușor de rezolvat decât cele pe care le-au primit elevii la simularea examenului. Nota 7 poate fi luată fără probleme. Cred că vor fi mulţi elevi care vor primi nota maximă”, a declarat un profesor de matematică.

Câţiva absolvenţi de gimnaziu de la Colegiul „AT Laurian” au spus la ieşirea de la examen că subiectele au fost mult mai uşoare decât se aşteptau şi, cu siguranţă, vor primi note mari.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naţionale, pe 25 iunie, până în ora 12.00, vor fi afişate rezultatele, urmând ca în aceeaşi zi, în intervalul orar 14.00 – 20.00, să fie depuse contestaţiile. În perioada 26 – 28 iunie, vor fi reevaluate lucrările ale căror note au fost contestate, iar rezultatele finale la Evaluarea Naţională vor fi anunţate pe 29 iunie.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...