1 × 4 =

A password will be e-mailed to you.

Un tânăr din judeţul Botoşani a ajuns la spital în stare gravă, după ce a fost la un pas de a-şi secţiona mâna din neatenţie.

În vârstă de 24 de ani, botoşăneanul a ajuns vineri dimineaţă la Urgenţe cu o hemoragie masivă la mâna stângă, după ce s-a tăiat, din greşeală, cu flexul. Incidentul a avut loc în marginea oraşului, unde tânărul se afla la un atelier şi tăia mai multe scânduri cu un flex. La un moment dat, acesta a manevrat greşit unealta, iar lama circulară, extrem de ascuţită, i-a venit acestuia peste mâna stângă. Lama a pătruns adânc în carne, ajungând aproape de os, provocându-i tânărului o sângerare masivă.

Acesta a sunat la 112, însă între timp a decis să plece cu un amic direct cu maşina personală la Urgenţe, pentru a ajunge cât mai repede să primească îngrijiri medicale. Imediat cum a ajuns la Unitatea de Prtimiri Urgenţe, acesta a fost recţionat către secţia de chirurgie, pentru ca medicii să vadă dacă lama flexului i-a afectat acestuia şi funcţionalitatea mâinii, în acea zonă existând şi muşchi şi tendoane. „Este vorba de un pacient care s-a prezentat în serviciul nostru cu o plagă tăiată profundă, faţă interioară antebraţ stâng. A fost stabilizat, după care internat pe secţia de chirurgie pentru o intervenţie de specialitate în blocul operator”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Potrivit cadrelor medicale, în această perioadă zilnic ajung la spital botoşăneni care suferă plăgi tăiate de la flex sau circular, de multe ori acestea lăsându-se cu invaliditate. În urmă cu două zile un alt bărbat, din Cotârgaci, a ajuns la spital cu o plagă adâncă la mâna dreaptă. Acesta se afla în propria gospodărie, unde tăia cţteva coli de tablă, însă la un moment dat pânza flexului a alunecat şi i-a venit acestuia peste mâna dreaptă. Iniţial, bărbatul a mers la medicul de familie din localitate, însă din cauza plăgii foarte adânci, medicul a apelat serviciul 112, solicitând o ambulanţă pentru transportul victmei la spital. Acesta a fost ulterior internat pe secţia de chirurgie plastică.

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 4,20
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...