spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocal BTUrmările urgiei - acoperișuri luate de vânt, copaci rupți și localități fără...

Urmările urgiei – acoperișuri luate de vânt, copaci rupți și localități fără curent

Județul Botosani s-a aflat sub incidența a două Coduri Portocalii de vreme severă de la ora 13.45 până la ora 15.30. Fenomenele vizate au fost intensificări puternice ale vântului, cu rafale local de peste 70… 90 de km/h, vijelie, grindina de mici dimensiuni și medii, averse ce au cumulat 25 – 35 l/mp, frecvente descărcări electrice.

În urma manifestării fenomenelor meteo, au fost afectate 15 unități administrativ – teritoriale, respectiv Botosani, Dorohoi, Ștefănești, Dângeni, Dobârceni, Dimăcheni, Durnești, Gorbănești, Trușești, Ungureni, Ibănești, Cristinești, Mihălășeni, Șendriceni și George Enescu.

În municipiul Botoșani, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență a intervenit pentru înlăturarea unui stâlp și a unui copac. În municipiul Dorohoi, pompierii militari au acționat pentru degajarea a doi arbori, unul căzut pe un autoturism, celalalt căzut pe șosea.

În orașul Ștefănești, pompierii militari și voluntari au fost solicitați pentru înlăturarea mai multor copaci căzuți peste fire electrice, a unui arbore căzut peste o casă în interiorul cărei se afla o persoană care nu putea să iasă din locuință, dar și a altor doi copaci căzuți peste un gard și un drum.

În comuna Dângeni, una dintre cele mai afectate, s-a intervenit pentru degajarea mai multor arbori căzuți pe case, autoturisme sau pe șosea, dar și a mai multor acoperișuri luate de vânt.

La ora 15.30, la Dângeni s-au deplasat pentru coordonarea acțiunilor de intervenție în teren, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Dan Constantin Slincu și inspectorul șef al ISU Botoșani, col.dr.ing. Mihail Cristian Amarandei. La Dobârceni, Dimăcheni, șDurnești, Gorbănesti și Ungureni, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au înlăturat mai mulți copaci căzuți pe partea carosabila sau peste locuințe.

Din cauza vântului puternic, au rămas fără curent electric total sau parțial 11 unități administrativ – teritoriale – Ibănești, Cristinești, Mihălăseni, Șendriceni, George Enescu, Durnești, Ștefănești, Trușești, Dângeni, Gorbănești și Ungureni.

La aceasta oră, se continuă misiunile de înlăturare a efectelor în Dângeni și Ștefănești. Intervenția pompierilor în zonele afectate este una de durată.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
5.3 ° C
8.8 °
4.4 °
91 %
1.1kmh
7 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...