nineteen − 17 =

A password will be e-mailed to you.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat din comuna Coțușca pentru evaziune fiscală în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, faptele s-ar fi petrecut în urmă cu aproape zece ani, mai exact în perioada 2009 – 2010, când, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu răspundere limitată, K.L.C. a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii un număr de 7 facturi fiscale de aprovizionare care nu au avut la bază operaţiuni reale, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 32.760,03 lei, reprezentând TVA dedusă nelegal.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Botoșani, magistrații urmând să verifice legalitatea întocmirii rechizitoriului și a administrării probatoriului, după care vor stabili data la care va începe procesul propriu zis. Finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare reprezintă însă doar o fază a procesului penal, așa că până la pronunțarea unei sentințe definitive botoșăneanul va beneficia de prezumţia de nevinovăţie.

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 3,40
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...