5 × 3 =

A password will be e-mailed to you.

Toate unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani vor fi verificate, în următoarele trei săptămâni, de trei comisii mixte înfiinţate prin ordin de prefect, care vor controla dotările, condiţiile de desfăşurare a cursurilor dar şi gradul de asigurare a măsurilor de siguranţă. „Concluziile comisiilor şi măsurilor dispuse vor fi prezentate la sfârşitul lunii în curs”, anunţat astăzi subprefectul judeţului, Daniela Lozneanu, în cadrul şedinţei Comisiei de Siguranţă şi Prevenirea Delicvenţei Juvenile în Şcoli.

În acest context, autorităţile locale şi de ordine publică au anunţat că au demarat acţiunile pentru asigurarea siguranţei elevilor şi cadrelor didactice, fiind discutate mai multe aspecte. Ioan Onuţu, directorul Poliţiei Locale Botoşani, a adus în atenţia membrilor comisiei problema blocajelor din trafic în apropierea unităţilor de învăţământ, în special la orele dimineţii, când părinţii îşi aduc copiii la şcoală cu maşinile, şi a solicitat găsirea unor soluţii. „Avem maşini parcate pe treceri de pietoni, se creează ambuteiaje”, a explicat Ioan Onuţu.

Monitorizarea video în incinta şi în preajma unităţilor de învăţământ dar şi paza asigurată cu personal au fost alte chestiuni discutate în cadrul comisiei. În acest context, reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) au punctat faptul că vor acţiona pe două segmente, anume prevenţie, prin campanii de informare, respectiv intervenţii prin prezenţa echipajelor în stradă. Şedinţa a avut loc în contextul pregătirilor demarate pentru debutul anului şcolar 2019 – 2020.

 

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...