2 × four =

A password will be e-mailed to you.

Un copil de trei ani a ajuns la spital, în weekend, după ce a fost atacat de câinele bunicilor. Copilul se afla în curtea acestora şi se juca cu patrupedul, însă la un moment dat bunicii au fost alertaţi de ţipetele acestuia. În momentul în care au ieşit în curte, copilul era plin de sânge la nivelul capului, după ce fusese muşcat de câine.

Animalul nu era agresiv ulterior, semn că totul este posibil să se fi întâmplat din joacă, sau copilul să fi provocat animalul. Micuţul a fost dus de aceştia cu o maşină personală la spital, unde a fost tratat de personalul de specialitate, după care i s-a văcut un vaccin şi a fost externat.

Peste 100 de botoșăneni au căzut victime animalelor din gospodărie, sau cele fără stăpân, ajungând la Urgenţe cu plăgi muşcate grave. Cele mai multe victime le-au făcut câinii, astfel că din totalul de 110 pacienţi care au ajuns la spital în ultimile trei luni, nu mai puţin de 74 de botoşăneni au căzut victime ale colţilor caninelor, fie că a fost vorba de animale domestice sau fără stăpân.

Potrivit medicilor, au existat însă şi pacienţi muşcaţi de pisici, 17 la număr și patru mușcați de cai. La Urgențe a ajuns, de asemenea, și un botoșănean mușcat de porc. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean, 96 dintre pacienți au fost adulți și 14 copii, aceştia fiind muşcaţi de căini şi pisici. „Mușcătura de câine sau pisică poate fi destul de periculoasă, mai ales dacă animalul prezintă rabie, motiv pentru care este recomandat ca toate persoanele care sunt mușcate de animale să se prezinte în serviciul UPU pentru prelucrarea plăgii și pentru vaccinarea antitetanos”, a declarat un medic din cadrul Spitalului Județean de Urgență.

Apreciază calitatea articolului

8 VOTURI - MEDIE: 3,38
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...