spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTCopil salvat printr-un miracol (video)

Copil salvat printr-un miracol (video)

Băiețelul ars pe tot corpul după explozia unei sticle de diluant a fost stabilizat la București, după aproape trei săptămâni.

Copilul a fost externat de pe secția de reanimare, urmând un proces lung de tratament şi recuperare, însă pentru prima dată, medicii sunt optimişti. „Pacientul a fost detubat şi scos de la aparatele de ventilaţie mecanică, ceea ce este o veste foarte bună. Starea lui s-a stabilizat, în urmă cu câteva zile fiind externat din secţia de terapie intensivă arşi şi internat pe secţia de chirurgie plastică. Starea este stabilă în prezent, iar prognosticul este mai optimist”, a precizat un reprezentant al Spitalului Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Potrivit specialiştilor, o mare parte din această intervenţie a avut-o rapiditatea şi eficienţa cu care a acţionat echipajul de pe ambulanţă, micuţul fiind pregătit încă de pe drumul spre Botoşani pentru un transfer pe calea aerului, solicitat tot de pe traseu de către medicul SMURD, ceea ce a scurtat foarte mult timpii de acțiune.

Incidentul a avut loc în ultima parte a lunii iulie, la Havârna, unde copilul de numai patru ani a fost victima unui accident cumplit în gospodăria bunicilor. Venit împreună cu părinţii, din judeţul Hunedoara, băieţelul de patru ani era în vizită la bunici, în localitatea Havârna. Spre seară, copilul ieşise în sat împreună cu mama lui, în timp ce tatăl a ajutat în gospodărie la strângerea mai multor gunoaie şi resturi de vegetaţie din grădină. Acesta a decis să le dea foc într-un loc mai ferit, aproape de gardul gospodăriei, care dădea spre şosea, aproape, însă, de poarta de acces în curtea casei dinspre stradă. La un moment dat, când focul ardea mai puternic, printre gunoaiele găsite, tatăl a aruncat şi un recipient de plastic în care se afla diluant. Substanţa puternic inflamabilă s-a aprins, iar recipientul a explodat, aruncând jerbe de flăcări la distanţe de câţiva metri. Din nefericire, exact atunci pe poartă a intrat şi copilul, care a fost surprins de bila de foc creată de explozie, trupul micuţului fiind practic înghiţit de flăcări.

Copilul a ajuns în grija personalului de pe ambulanța de terapie intensivă a SMURD, care i-a acordat primul ajutor şi l-a înfăşurat în folii speciale pentru astfel de situaţii, micuţul fiind intubat şi sedat.

Realizând gravitatea rănilor, medicul de pe ambulanţa SMURD a anunţat de pe drum dispeceratul integrat pentru a se solicita transferul micuţului într-o unitatea specializată din ţară.

Imediat cum au ajuns la Botoşani cu copilul, acesta a fost pregătit pentru transportul la Bucureşti pe calea aerului. Ambulanţa SMURD l-a preluat din nou şi l-a transportat pe aeroportul Salcea, unde copilul a fost preluat de echipajul de pe avionul SMURD şi transferat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, într-o adevărată desfăşurare de forţe, care au făcut ca într-un interval de mai puţin de şapte ore din momentul exploziei copilul să fi ajuns în grija medicilor de la Bucureşti.

Echipajul SMURD a fost compus din medicul specialist în urgenţe Simona Gheorghiu, asistentul Mihaela Munteanu, precum şi paramedicii Petru Scutariu și Cătălin Ostafe.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
9.8 ° C
12.7 °
8.9 °
70 %
0.7kmh
27 %
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
21 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...