Banii pentru investiții, mutați de pe un drum pe altul (video)

0

Consiliul Județean (CJ) Botoșani și-a rectificat din nou bugetul, iar una din modificări viza finanțările pentru drumurile județene.

Cea mai importantă modificare a constat în mutarea a 3,85 milioane de lei (n.r. – peste 800 de mii de euro) de la drumul Vorona – Oneaga – Pădureni la Manoleasa – Zahoreni. Această mișcare a banilor a trezit suspiciunea consilierilor liberali, care au cerut explicații. „S-au luat bani de la investiția Vorona – Oneaga – Pădureni și s-au transferat la obiectiv de investiții. Care este motivul, nu sunt bani?”, a reacționat Radu Anton.

Răspunsul a venit de la vicepreședintele CJ, Dorin Birta, aflat la conducerea județului și responsabilul cu drumurile: „Nu că nu sunt bani! Acea sumă a fost transferată dintr-un loc în altul. Lucrările la drumul Manoleasa – Zahoreni sunt foarte avansate, sunt pe final, și n-are sens dacă nu cheltuim într-un loc să luăm sume din cadrul Consiliului Județean să alocăm în plus și să rămânem pe excedent. Și apoi, la dezvoltare, vine domnul Sorescu și mă întreabă: «Bang, bang, bang, bang. Câți bani ați dat acolo?» Așa e domnul Sorescu?”.

Drumul prin Prăjeni a ajuns la jumătate

Poziția acestuia a fost confirmată de Gheorghe Sorescu, care, însă, s-a arătat interesat de starea lucrărilor pe Flămânzi – Prăjeni. „Drumul prin Prăjeni a ajuns aproape de Câmpeni (n.r. – s-a turnat cam jumătate din distanța până la Plugari). Se merge concomitent pe ambele sensuri cu două straturi să nu stricăm infrastructura”, a declarat Birta, completat de consilierul liberal, Rodica Abăcioaiei: „Arată bine!”

Bani pentru cântare cu GPS

De asemenea, prin această rectificare s-au alocat 300 de mii de lei (n.r. – aproximativ 65 de mii de euro) Direcției Județene de Drumuri și Poduri pentru achiziționarea a două sisteme automate de cântărire cu tehnologie GPS, pentru a face controale în trafic. „În rectificarea de buget am prins achiziționarea a două cântare moderne și o să vă solicit modificarea organigramei la Drumuri Județene, și o să solicit posturi în plus acolo pentru a pune în mișcare cântare în două schimburi pe drumurile județene pentru a ne proteja investițiile”, a mai spus vicepreședintele CJ.

Deja ai votat!