Străinii caută sute de angajați la Botoșani

0

345 de locuri de muncă oferite de angajatori din Spaţiul Economic European sunt disponibile în reţeaua EURES România.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite în Germania – 148 locuri de muncă, pentru posturi de ajutor electrician, ajutor la curăţenie, bucătar, bufetier, cameristă, chef de partie, chef de rang, commis de rang, conducător tren mărfar, consultant IT, demichef de rang, dezvoltator software, electrician, fierar-betonist, îngrijitor persoane vârstnice în azil, instalator instalaţii sanitare, de încălzire şi gaz, instalator ţevi de apă şi gaz, junior chef/sous chef, lăcătuş, manager recepţie, manipulant de mărfuri, mecanic de proces – producţie muluri, mecanic maşini de prelucrare a plasticului, menajeră, operator excavator, operator stivuitor, ospătar, parchetar, pictor-decorator, preparator de îngheţată, recepţioner, specialist în confecţionare mobilă, specialist IT, sudor, tâmplar, zidar.

Pe locul doi în topul ofertelor este Austria, cu 54 locuri de muncă, pentru electrician, faianţar, instalator sanitar şi de încălzire, lăcătuş mecanic în construcţii, stivuitorist, tâmplar producţie de mobilier, tâmplar de ferestre.

În Norvegia angajatorii oferă 42 de locuri de muncă, pentru electrician cu certificat DSB, mecanic auto, tâmplar/dulgher, tâmplar, tinichigiu auto, vopsitor auto.

În Olanda sunt disponibile 40 de locuri de muncă pentru culegători fructe, în Franţa 17 locuri de muncă, în Slovacia – 12, în Suedia opt, în Danemarca și în Irlanda câte șapte, iar cinci locuri de muncă sunt disponibile în Polonia, trei în Spania şi două în Slovenia.

Persoanele cu domiciliul în judeţul Botoşani interesate trebuie să se adreseze consilierului EURES, Gabriela Drobotă din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Botoşani, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: cererea tip (se completează la sediul agenţiei), copie act identitate, CV, adeverinţă medicală „apt pentru muncă”. Persoanele selectate vor fi contactate de către angajator.

+0 -0
se încarcă...