7 + 3 =

A password will be e-mailed to you.

Consilierii municipali au aprobat ieri proiectul vizând amenajarea versantului Pacea, în vederea finanţării acestuia în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa 4, Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Valoarea totală a proiectului este de 14.054.814 lei, contribuţia municipalităţii fiind de 306.282 lei.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, pentru semnarea contractului de finanţare, Consiliul Municipal trebuia să aprobe proiectul şi cheltuielile legate de acesta.

Proiectul presupune regenerarea unei zone degradate aparţinând domeniului privat al municipiului Botoşani, respectiv versantul unde se află Cimitirul Pacea.  Terenul de pe strada Pacea, numărul 108B va fi transformat într-o zonă de agrement cu facilităţi multiple de petrecere a timpului liber. Zona de agrement va include spații verzi, alei cu pavele înierbate,  teren de mini fotbal, teren de baschet, alei pietonale și piste pentru biciclete, patru foișoare, 12 grătare, 40 de mese și scaune fixe pentru picnic. În cadrul proiectului vor fi plantaţi peste 100.000 de arbori din 14 specii diferite. Totodată, vechea şosea de centură va fi reabilitată și transformată în alee pentru biclicliști. Proiectul mai include activități de defrișare, modelare a terenului, montare de pergole, grilaje, realizarea unor grupuri sanitare sau vestiare, precum și dotarea cu mobilier urban (bănci, suporturi pentru biciclete, coșuri de gunoi).

Apreciază calitatea articolului

13 VOTURI - MEDIE: 4,69
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...