spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTDaniel Câşlariu - Îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a scos în cale...

Daniel Câşlariu – Îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a scos în cale oameni cu suflet mare

În preajma sărbătorilor de iarnă, o mână de oameni inimoşi, la îndemnul unui tânăr, au reuşit să găsească acel izvor de bunătate existent în semeni şi să genereze o campanie care a adus zâmbete pe chipul a 5150 de copii botoşăneni. Campania „5000 de zâmbete”, iniţiată de Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani, a reuşit să genereze atâta bunătate cum rar s-a mai întâlnit.

Graţie oamenilor cu suflet mare care au contribuit financiar, graţie voluntarilor care s-au implicat în campanie, Daniel Câşlariu a demonstrat că oamenii sunt buni, numai că trebuie să se găsească persoanele care să coaguleze aceste energii pozitive, aceste fapte bune.

Iniţial, Daniel Câşlariu anunţa că vor primi daruri 5000 de copii, însă s-au mai adăugat cinci copii din familia din satul Ionăşeni care va fi ajutată, tot graţie eforturilor lui Daniel Câşlariu, să se mute în casă nouă.

Daniel Câşlariu a recunoscut că a riscat foarte mult când a comandat cele 5000 de pachete, fără a avea suma necesară. „Am ştiut că oamenii nu vor rămâne indiferenţi şi cum s-au mobilizat până acum, ştiu că vor fi alături de mine şi în continuare. Pe 9 decembrie am reuşit să fac ultima plată la furnizorul de dulciuri din Covasna”, a anunţat tânărul.

Campania a fost demarată în noiembrie, iar dulciurile au ajuns la 5150 de copii în doar trei zile. Numărul beneficiarilor a crescut deoarece firma din Covasna a mai trimis 150 de pachete, ca bonus. 117 şcoli, zece maşini, voluntari, 3200 de kilometri parcurşi, un program de la 5.00 dimineaţa la 19.00 seara, trei zile – acestea ar fi cifrele proiectului care a reuşit să atingă coarda sensibilă a sufletului foarte multor persoane. Şi încă o cifră. 80% dintre cei care au contribuit financiar sunt femei, dovadă că acestea, în calitate de mame, ştiu poate cel mai bine cât valorează o bucurie făcută unui copil.

Daniel Câşlariu şi toţi oamenii frumoşi care i s-au alăturat au trăit în cele trei zile cât au împărţit darurile, constând în câte un pacheţel de dulciuri şi o portocală, emoţii greu de redat în cuvinte.

„Un băieţel nu a ştiut că portocala se decojeşte şi a muşcat din ea, iar un altul a întrebat ce e aia ciocolata”, acestea ar fi două dintre momentele cu emoţie maximă care l-au convins pe Daniel Câşlariu că a reuşit să iniţieze campania cu cel mai mare impact posibil.

„Am ajuns în 2019 ca un copil să nu ştie ce e ciocolata. Este dureros. Îi mulţumesc bunului Dumnezeu că a fost cu mine, că m-a ajutat şi mi-a scos în cale oameni cu suflet mare, de care aveam nevoie. Niciodată nu voi reuşi să le mulţumesc pentru tot. Dar sper că bucuria şi zâmbetele de pe chipurile copiilor care au primit daruri să suplinească mulţumirile mele”, a spus Daniel Câşlariu.

Tânărul susţine că această campanie nu a fost a lui, ci a tuturor copiilor, a voluntarilor, a persoanelor care au contribuit financiar.

Acel val imens de bunătate îl determină pe Daniel Câşlariu să continue. Până la sărbători intenţionează ca faptele bune să ajungă la o mamă singură cu zece copii, care nu au o casă a lor, dar şi la un copil ţintuit într-un scaun cu rotile. „Să fim buni, nu numai în preajma sărbătorilor. Să fim buni în tot anul. Am avut solicitări să demarez campania 10.000 de zâmbete. Ba chiar mi s-a spus că va fi iniţiată o petiţie online. Nu este simplu de organizat, este mai greu decât vă imaginaţi. Însă ceea ce ştiu sigur este că voi continua să-i determin pe oamenii cu suflet mare să ne fie alături, să ducem mai departe faptele bune”, a concluzionat Daniel Câşlariu.

Persoanele care doresc să continue faptele bune, pot depune orice sumă în conturile Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani : RO03BTRLRONCRT0530156401(lei) sau RO50BTRLEURCRT0530156401 (euro), codul Swift BTRLRO22.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.7 ° C
14.3 °
13.6 °
48 %
3.3kmh
93 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...