CFR a lungit trenurile Suceava/Botoșani – București

0

Presiunea pusă pe conducătorii politici, care a culminat cu protestul de la 24 ianuarie, când, la Iași, președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au fost huiduiți, pentru că nu au făcut nimic să scoată Moldova din izolare începe să dea roade. E drept, sunt încă mici, dar sunt.

Astfel, CFR Călători a anunțat că a dublat compunerea anumitor trenuri spre județele Moldovei, „pentru adaptarea capacităţii de transport la cerinţele în creştere de trafic şi pentru a îmbunătăţi condiţiile la bordul vagoanelor”, încercând să utilizeze la „maximum parcul limitat pe care îl are deocamdată la dispoziţie”.

Numai pentru trenurile care leagă principalele oraşe din Bucovina, Moldova şi Galaţi/Brăila, cu Bucureştiul, numărul de locuri a fost mărit chiar şi la 230%.

Pentru 10 din trenurile Interregio care leagă Suceava (Botoşani) şi Iaşi de Bucureşti în intervalul orar 6:00-24:00, ieri, s-au adăugat încă 56 de vagoane, ceea ce înseamnă o creştere medie a capacităţii de transport la 154% faţă de capacitatea totală medie zilnică. Numărul de locuri a crescut de la aproape 2.500 la 4.000, la care se adaugă şi locurile din vagoanele de dormit şi cuşetă.

Compunerea trenurilor s-a făcut în funcţie de volumul estimat de călători. În eventualitatea că această cerere va varia, vom adapta corespunzător şi lungimea trenurilor. Vă rugăm urmăriţi situaţia pe site-ul CFR Călători sau la casele de bilete”, a informat compania.

Manifestările cu ocazia Micii Uniri de la Iași au prilejuit moldovenilor să-și strige oful cel mare: lipsa infrastructurii și faptul că nimeni, nici fosta putere și nici actuala nu au făcut nimic pentru a scoate Moldova din izolare. Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au fost primiți cu huiduieli, ieșenii fiind nemulțumiți că au fost mințiți: „Vrem autostradă” și „Nu mai vrem paradă, vrem autostradă!”.

Bannerele afișate de ieșeni, membri ai asociațiilor „Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”, „Împreună pentru A8” și „Reset”, aminteau de mult așteptata Autostrada „Unirii, Iași – Târgu Mureș”, în privința căreia se bate pasul pe loc: „Moldova nu vrea să fie periferia ignorantă a României”, „Ridică-te Ştefane şi vezi-ţi fiii… tot fără autostradă”, „Ridică-te Ştefane şi vezi-ţi fiii cum trăiesc în sărăcie”, „FACEŢI drumuri şi spitale, TĂIAŢI pensiile special”, „Aţi intrat în horă, marcaţi banu’ pentru Moldova”, „Aţi venit la circ, vă dăm noi pâinea” sau „Centralismul sărăceşte Moldova”.

La presiunea maselor, cei doi politicieni și-au schimbat discursul și au promis realizarea Autostrăzii „Unirii”.

Deja ai votat!
se încarcă...