Hotel din Botoșani închis de Protecția Consumatorului

0

Un complex hotelier cu restaurant a fost închis temporar de către Protecția Consumatorilor.

Descinderea de la București a lui Eduardt Cozminschi, liberalul ajuns șef la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), în fruntea echipelor de control a lăsat ravagii în urmă. Aceștia au verificat cele mai importante localuri în care se organizează nunți, petreceri, parastasuri și care oferă meniul zilei, iar bilanțul a fost unul surprinzător. Chiar din prima zi, două restaurante, dintre cele mai cunoscute din Botoșani, Casa Lux și Miorița, au primit „recomandare de închidere” de la inspectori „până la remedierea neregulilor”.

Potrivit lui Cozminschi, reprezentanții complexului Casa Lux au făcut dovada predării spre distrugere a alimentelor neconforme, peste o sută de kilograme, și au scăpat cu amendă. În schimb, șeful ANPC susține că situația la Miorița nu a fost în totalitate remediată. Dacă pentru alimentele găsite în neregulă, vreo 200 de kilograme, reprezentanții unității au putut face dovada predării spre distrugere, celelalte neconformități descoperite nu au putut fi remediate, astfel că s-a luat decizia „închiderii temporare a activității”, care poate dura până la remedierea defecțiunilor sa u poate fi transformată în sancțiune de închidere pentru o perioadă cuprinsă între o lună și șase luni sau chiar definitivă dacă neregulile nu vor fi remediate.

Neregulile cele mai grave par a fi cele din bucătărie și hotel, care nu vor putea fi remediate foarte repede. „Serviciile oferite nu corespundeau cu clasificarea complexului. Au fost diverse probleme identificate, care le-au fost aduse la cunoștință reprezentanților agentului economic. Noi nu vrem neapărat să închidem, ci să-i facem pe agenții economici să înțeleagă să ofere servicii de calitate”, a declarat Cozminschi.

Pe geamul Hotelului Europa din Complexul Miorița, inspectorii ANPC au lipit două afișe prin care anunțau sistarea temporară de servicii.

Potrivit directorului ANPC, în cele două zile, au fost verificați 21 de unități de alimentație publică din județ, majoritatea din Botoșani, dar au fost vizate și localuri din Dorohoi și Darabani. Nereguli s-au mai găsit și în alte localuri, dar acestea au fost de o gravitate mai mică și s-au lăsat cu avertismente sau amenzi.

Printre localurile controlate s-a aflat și Restaurantul Art&Food, deținut de familia Țurcanu, liderii actuali ai ALDE și foști liberali. Pe când PNL era condus de Florin Țurcanu, Eduardt Cozminschi a condus un protest împotriva acestuia chiar în fața sediului PNL. Pe pancartele pe care le afișa alături de alți colegi de ai săi din PNL se putea citi atunci: „În slujba Țurcanului sau a cetățeanului?”, „Deputați și senatori, rimează cu trădători?!”, „Afară cu trădătorii!” sau „Fără prostituție în politică”. „Nu se poate pune problema așa. Controlul nu are niciun substrat politic, pentru că organele de control nu sunt instrumente politice sau de represiune. Suntem echidistanți față de toată lumea. Am fost în control și la Premier (n.r. – restaurantul președintelui organizaţiei locale a PNL, Costel Șoptică”, a declarat Eduardt Cozminschi, adăugând că astfel de controale vor avea loc în toată țara, pentru că „nu își dorește ca românii să ajungă la spital după ce au mâncat în restaurante”.

Deja ai votat!
se încarcă...