Primăvara s-a instalat în județ

0

Februarie continuă cu vreme de primăvară, cu maximele ce vor depăși ușor 10ºC, urmând a urca până la 15ºC.

Încă de astăzi, temperaturile vor creşte considerabil, maximele prognozate de meteorologi urmând a ajunge până la 14ºC, în timp ce minimele vor fi de 0ºC. Vremea se va menține pe același palier și în cursul zilei de mâine, când maximele vor fi tot de 13ºC – 14ºC, în timp ce minimele vor urca la 2ºC, nivel la care se vor menține până în wekeend.

Miercuri, temperaturile vor scădea ușor, ajungând la 11ºC, pentru ca joi acestea să urce la 8ºC. Mai mult, joi sunt prognozate și ploi ușoare, iar de vineri vremea începe să se îndrepte, soarele să apară ușor pe cer, iar maximele să se situeze din nou în jurul a 10ºC. Sâmbătă și duminică vom avea parte de două zile de primăvară cu temperaturi de peste 12ºC ziua și 6ºC noapte.

În condiţiile meteorologice menţionate mai sus, speciile de câmp şi pomiviticole îşi vor continua starea de repaus vegetativ pe aproape întreg teritoriul agricol aj județului. De asemenea, pe fondul temperaturilor maxime mai ridicate din aer, în zonele de câmpie din jumătatea de sud a ţării, vor fi posibile reluări lente şi temporare ale proceselor de creştere şi dezvoltare, în special la culturile înființate în epoca optimă.

Din punct de vedere al rezervei de apă în sol, aceasta nu atinge indicatorii optimi, dar nu este nicio o situație de criză, de secetă profundă, mai ales după precipitațiile din ultimele zece zile.

Deja ai votat!
se încarcă...