Hoțomancă prinsă la furat în bezna nopții

Restricțiile de circulație impuse după instituirea stării de urgență nu le mai dau nicio șansă hoților care acționau pe timp de noapte. Cel mai bun exemplu este un caz petrecut în municipiul Botoșani în noaptea de 24 spre 25 martie a.c.. Astfel, în jurul orei 2,30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani au fost sesizaţi prin apel pe 112 cu privire la faptul că dintr-o scară de bloc a fost sustrasă o bicicletă.

Echipajul direcţionat la faţa locului a identificat, în proximitatea locului faptei, o tânără de 18 ani, din municipiul Botoşani, care tocmai încerca să dispară cu bicicleta în cauză. „Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că aceasta, în jurul orei 02:20 a pătruns în scara de bloc a unui imobil şi a sustras o bicicletă care nu era asigurată cu sistem de siguranţă, în valoare de aproximativ 500 de lei. Pe numele tinerei s-a deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, urmând ca în funcţie de rezultatul cercetărilor să se propună soluţie procedurală. De asemenea, tânăra de 18 ani a fost sancţionată cu amendă contravenţională în cuantum de 5.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor ordonanţei militare nr. 2/2020”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

În noaptea de 24 spre 25 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani, au desfăşurat o acţiune pe raza de competenţă pentru verificarea respectării măsurilor privind circulaţia, în contextul noilor prevederi legale. Astfel, 36 de efective au acţionat în sistem integrat, ocazie cu care au depistat şi verificat 47 de autovehicule şi 111 persoane. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 23.400 de lei, dintre care 6 conform Legii privind menținerea ordinii publice, una la regimul rutier şi 12 sancţiuni pentru nerespectarea interdicţiilor impuse în contextul stării de urgenţă.

Deja ai votat!