Hypermarket-urile asigură acces rapid pentru vârstnici la casele de marcat (foto)

Marile lanţuri de magazine au alocat case prioritare în anumite intervale orare pentru persoanele de peste 65 de ani, informează Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), într-un comunicat remis ieri. „În marile lanţuri de magazine au fost luate măsuri speciale care prevăd alocarea unor case prioritare, în anumite intervale orare, pentru persoanele de peste 65 de ani, precum şi pentru angajaţii Ministerului Afacerilor Interne sau medici şi asigurarea unui flux special ghidat, în aceste situaţii, fiind realizate afişe de marcaj vizibile, cu anunţuri clare şi mesaje de avertizare”, se precizează în comunicatul ANPC.

Protecţia Consumatorilor şi Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România au continuat videoconferinţele periodice, în contextul respectării măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Autoritatea aminteşte că Ordonanţa Militară nr. 4 prevede că „operatorii economici care comercializează alimente şi produse de strictă necesitate şi care îşi desfăşoară activitatea în condiţiile dispuse prin ordonanţe militare în perioada stării de urgenţă îşi vor organiza programul de lucru pentru a facilita şi a asigura, cu prioritate, accesul persoanelor de peste 65 de ani în intervalul orar 11:00-13:00, limitând, în acest interval, accesul persoanelor din alte categorii de vârstă”.

ANPC susține că, în această perioadă specială, în mod deosebit, supraveghează permanent piaţa şi modul în care sunt puse în practică prevederile ordonanţelor militare în vigoare, în care le sunt respectate drepturile şi le este protejate sănătatea şi viaţa în calitatea lor de consumatori, se menţionează în comunicat.

Deja ai votat!