spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTNu îți trebuie sală de gimnastică să faci sport! Iată câteva exerciții...

Nu îți trebuie sală de gimnastică să faci sport! Iată câteva exerciții simple și eficiente!

Sportul educă mintea și trupul, iar de multe ori ne găsim scuze pentru a nu-l face, deși este atât de benefic. Dacă până acum lipsa unei săli de gimastica ne-a ținut departe, aflați că nu mai este deloc un obstacol. Poți face cu ușurință exerciții fizice în confortul casei tale și îți pot da rezultatele pe care le dorești.

Deseori lipsa timpului este cea mai frecventă scuză de a nu face sport. Trăim cu toții vieți aglomerate, iar pe lângă job, familie, casă, ne rămâne prea puțin timp să investim în sănătatea noastră; deși ea este cea mai importantă. Mersul la sală ne face bine, o știm cu toții, însă timpul alocat pentru acest lucru nu se încadrează cu programul nostru de zi cu zi, mai ales dacă nu este una în apropiere și drumul dus-întors ne răpește ceva timp.

Ce-i drept, pentru pasionați, sala de gimnastică este o opțiune bună deoarece îți oferă echipamente pentru toate grupele de mușchi pe care vrei să le lucrezi. Iar dacă ești adeptul ridicatului greutăților, tot sala te salvează și îți pune la dispoziție tot ce ai nevoie. Iar dacă vrei doar să alergi pe bandă fără că nimeni să te deranjeze, tot sala este răspunsul potrivit.

Dar poți oricând să schimbi sala cu sesiunile de antrenament acasă, iar acestea pot fi la fel de eficiente și nici nu îți răpesc atât de mult timp. Poți economisi din start timpul alocat dus-întors, benzina consumată pe drum, plus schimbatul la sală etc. Chiar în confortul casei tale, dacă îți vine să crezi sau nu, poți face multe dintre exercițiile de la sală și poți avea aceleași rezultate. Ba mai mult, poți fi și mai tonifiat dacă găsești un program organizat și lucrezi anumite grupe de mușchi, în anumite zile și ești consistent și motivat.

Dacă ești o persoană foarte ocupată, poți începe cu o sesiune de workout HIIT (High Intensity Interval Training). Sunt sesiuni scurte (de 10,15 sau 20 de minute) în care repeți niște exerciții pe care le faci la intensitate maximă, pentru câteva zeci de secunde. Faci o pauză, apoi le reiei. Care este beneficiul lor? Vei arde multe calorii în timpul, dar și după antrenament, datorită intensității exercițiilor care crește și ritmul cardiac. Nu îți trebuie niciun fel de echipament, iar mai jos ai un exemplu de un astfel de antrenament pe care îl poți face în confortul casei tale, fie dimineața, fie seara. Studiile arată că, dacă încorporezi trei antrenamente HIIT pe săptămână, în programul tău de fitness, ajungi să pierzi chiar și 2% din volumul tău de grăsime într-un timp scurt; comparativ cu exerciții cardio, unde poți pierde doar 0,2%, în același interval de timp.

Dacă însă nu te-au convins exercițiile de tip HIIT și dorești să faci antrenamente de aerobic normale, ai de asemenea o grămadă de opțiuni online unde găsești antrenamente cu traineri cu experiență. Dacă locuiești într-un apartament, poți încorpora genoflexiuni, flotări, alergare pe loc, abdomene sau celebra poziție “plank”. Toate aceste exerciții au diverse variante extinse pe care le poți face chiar în sufrageria ta. Dacă ai totuși un echipament acasă este foarte bine să îl folosești și pe acela, pentru încălzire. Dacă locuiești însă la casă și ai o mică grădină, deci un spațiu mai larg unde te poți extinde, poți să îți faci colțișorul tău de fitness și să integrezi mai multe exerciții ce necesită sărituri, alergare dintr-un punct în altul, într-un ritm mai alert, lucruri pe care nu prea le poți face într-un apartament de bloc.

Dacă dorești însă să fii inspirată de celebrități, în loc de traineri de fitness, poți să iei exemplu de la actrița Halle Berry. Superstarul s-a decis că vrea să aibă abdomen cu pătrățele la vârsta de 53 de ani…și a reușit. Aceasta a lansat și un trend pe instagram care se numește “Fitness Friday” și unde motivează pe toată lumea să facă sport vinerea. Le-a arătat fanilor și ce antrenamente au ajutat-o să aibă abdomenul la care mulți dintre noi visăm.

Sursa: youtube

Sunt exerciții simple pe care le putem face și la noi acasă, iar actrița îți spune exact câte secunde trebuie să execuți fiecare exercițiu, câte seturi etc. Totul este foarte simplu de urmat, doar voință și ambiție să avem.Halle Berry spune că un factor important a fost consistența. Nu vei vedea “six-packul” într-o lună. Spune că a ajutat-o și dieta ketogenică, deoarece prea mulți carbohidrați pot sta în calea unui abdomen de invidiat.

O altă actriță și cântăreață pentru care timpul a stat în loc este Jennifer Lopez. Și ea a împărtășit cu fanii, de multe ori, antrenamentele pe care le face alături de iubitul ei, Alex Rodriguez și trainerul ei. E adevărat, aceasta are ceva echipamente de sală acasă, dar face multe exerciții ce nu necesită niciun aparat.

Un alt exemplu putem lua de la campioana Jennifer Shahade. Aceasta este o jucătoare semiprofesionista de poker, membru PokerStars, campioană la șah, autor și comentator. Deși este campioană la două sporturi intense ale minții (șah și poker), știe că o minte echilibrată și sănătoasă depinde și de un corp sănătos. Puteți lua exemplu de la ea și puteți să creați un joc (de șah cum a făcut ea sau de cărți, nu contează) în care să integrați genoflexiuni / flotări pentru fiecare mutare greșită sau sărituri pentru mutarea unei anumite piese.

Ocazii de făcut sport există, fie că vă rupeți 20 de minute dimineața sau seara, fie că jucați cu toată familia, în fiecare sâmbătă, un joc în care să existe și câteva exerciții fizice. Pe lângă creșterea stării de bine pe care o veți simți cu siguranță după un timp, sportul te ajută să ai și un corp armonios. Bineînteles, acest lucru este valabil dacă veți fi ambitioși și cât de cât atenți la nutriția de zi cu zi.

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
15.6 ° C
17 °
15 °
48 %
2.5kmh
46 %
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...