spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTTrei cazuri de coronavirus confirmate la personalul de la Urgenţe

Trei cazuri de coronavirus confirmate la personalul de la Urgenţe

Trei cadre medicale din Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) au fost declarate pozitive la noul coronavirus în decurs de doar 48 de ore.

Este vorba de două asistente şi un asistent social din cadrul unităţii, care au fost testate după ce au acuzat simptome caracteristice Covid19. Totul s-a petrecut weekend-ul trecut, iar după ce cele trei persoane au anunţat superiorii că au probleme de sănătate, s-a decis imediat izolarea lor la domiciliu şi ulterior testarea. După ce probele au fost trimise la laborator, rezultatele au venit pozitive, astfel că s-a decis internarea celor trei pentru stabilirea tratamentului.

Ulterior, conducerea UPU a decis, împreună cu medicul epidemiolog al Spitalului Judeţean, să se treacă la testarea cu teste rapide de stabilire a anticorpilor la coronavirus pentru întreg personalul UPU-SMURD. Inițial, la testarea rapidă un alt cadru medical a ieșit pozitiv, însă la testul de laborator rezultatul a fost informat.

Testele se fac în funcţie de cine solicită, acestea fiind disponibile pentru tot personalul medical şi nemedical. “Din fericire, primele 50 de persoane testate au rezultatul negativ. Vom continua teatarea, pentru că primordial este să protejăm personalul, pentru ca astfel să putem proteja și pacienții”, a precizat medicul Ramona Elena Guraliuc, șeful UPU-SMURD Botoșani.
 
Ministrul Sănătăţii vine la Botoşani
 
În prezent judeţul Botoşani este pe locul şapte la nivel naţional în privinţa îmbolnăvirilor de coronavirus cu 407 de cazuri, dintre care 180 sunt cadre medicale, incluzând 24 de medici.

În acest context ministrul Sănătăţii şi-a anunţat prezenţa în judeţ săptămâna viitoare. „Zilele următoare voi fi la Braşov, la Neamţ şi la Botoşani. Sunt cele şase judeţe care într-adevăr au nişte probleme în acest moment, ca număr de pacienţi pozitivaţi, dar şi ca focare”, a declarat ministrul Nelu Tătaru într-o vizită la Deva.

Bucureştiul şi judeţele Arad, Hunedoara, Neamţ, Suceava şi Timiş au depăşit numărul de 400 de cazuri, iar judeţele Braşov, Botoşani şi Galaţi vor depăşi acest prag în această săptămână.

Până în prezent, 61 de persoane infectate au fost declarate vindecate la Botoşani, iar alte 22 au decedat.

La ora actuală, în carantină instituţionalizată sunt 234 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Totodată, numărul botoşănenilor aflaţi în izolare la domiciliu este de 213.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
9.8 ° C
12.7 °
8.9 °
70 %
0.7kmh
27 %
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
21 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...