Municipalitatea nu a scăpat de rablele abandonate pe domeniul public

0

Municipiul Botoşani nu a scăpat de rablele abandonate pe domeniul public. Măsura salutată de foarte mulţi botoşăneni, dat fiind faptul că însemna eliberarea unor locuri de parcare, dar şi îmbunătăţirea aspectului urban, s-a împotmolit. Maşina folosită la ridicarea rablelor s-a defectat la începutul lunii aprilie şi a fost dusă la reparat, la un atelier din Suceava. Instituirea carantinei în municipiul vecin, dar şi întreruperea activităţii acelui atelier, a făcut ca reparaţiile să nu fie încă finalizate. Victor Ivănescu, director general al Eltrans, a estimat că maşina va fi adusă la Botoşani săptămâna viitoare. „Este a treia oară când se strică şi ne-am săturat câţi bani am băgat în ea. Acum am dat un avans de 7000 de lei şi cred că ne mai costă vreo 15.000 de lei. Am făcut motorul total, am rezolvat defecţiunea la partea hidraulică şi sperăm ca de acum să funcţioneze”, a explicat oficialul.

Potrivit acestuia, întreruperea activităţii de ridicare maşini nu are la bază nici un calcul electoral, aşa după cum s-a vehiculat la nivelul Consiliului Muncipal, ci este impusă de defectarea maşinii. „Această maşină s-a defectat din cauză că este veche şi a fost exploatată la maxim. În această perioadă nu am mai ridicat nici autovehicule parcate neregulamentar. Acum sperăm că va funcţiona pentru a ne relua activitatea. O astfel de maşină nu se produce în serie, ci doar la comandă, iar una nouă ne-ar costa foarte mult. Dacă o reparăm acum pe cea pe care o avem, o perioadă o să meargă”, a arătat Victor Ivănescu.

Ridicarea maşinilor abandonate pe domeniul public a început în luna decembrie a anului trecut. Până la această dată au fost ridicate şi valorificate de către municipalitate 14 maşini. Echipa Eltrans acţionează la comanda Poliţiei Locale, după ce Compartimentul transporturi din cadrul Primăriei Botoşani parcurge procedura impusă de legislaţia în vigoare.

 

Deja ai votat!
se încarcă...