spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTEmoţii pentru absolvenţii de gimnaziu - Ministerul Educaţiei a stabilit calendarul de...

Emoţii pentru absolvenţii de gimnaziu – Ministerul Educaţiei a stabilit calendarul de admitere în liceu

4482 de elevi botoşăneni de clasa a VIII-a se pregătesc pentru primul examen naţional din viaţa lor dar şi pentru admiterea în liceu. Calendarul actualizat al organizării și desfășurării admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021 a fost aprobat prin ordin al ministrului Educaţiei.

În contextul epidemiologic actual, ședințele/acțiunile de instruire cu părinții și elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere și a planului de școlarizare, precum și cele pentru completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora pot fi organizate în unitatea de învățământ sau prin mijloace electronice de comunicare – telefon, email, videoconferință. Pe 27 mai, trebuie să fie finalizată Broşura conţinând informaţii legate de admiterea în liceu. Totodată, broşura va fi postată  pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Până pe 2 iunie, inspectoratul şcolar va transmite în şcoli lista cu centrele de înscriere, precum şi a şcolilor arondate fiecărui centru. Şcolile vor afişa graficul cu acţiunile, şedinţa de completare a opţiunilor în fişele de înscriere.

În perioada 2 – 12 iunie sunt programate şedinţele de instruire pentru prezentarea procedurilor de admitere şi a planului de şcolarizare. Potrivit calendarului de admitere, pe 17 iunie, şcolile vor trimite la Comisia judeţeană de admitere a bazei de date cuprinzând mediile generale de absolvire ale absolvenţilor clasei a VIII-a. Pe 18 iunie, comisia judeţeană va trimite Comisiei naţionale de admitere baza de date cuprinzând mediile generale de absolvire ale elevilor care vor finaliza clasa a VIII-a. comisia naţională va trimite comisie judeţene, pe 29 iunie, baza de date cu mediile de admitere şi ierarhia judeţeană a absolvenţilor clasei a VIII-a. Media de admitere, în baza căreia absolvenţii de gimnaziu vor fi repartizaţi la liceu se calculează ca medie ponderată între media generală la examenul de evaluarea națională (80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).

Ierarhia judeţeană a elevilor, realizată în baza mediei de admitere, va fi afişată pe site-ul IŞJ, dar şi la unităţile de învăţământ gimnaziale, pe 1 iulie.

În perioada 2- 6 iulie, în baza unei programări făcute de şcoli, elevii vor completa opţiunile în fişele de înscriere, alături de părinţi şi coordonaţi de către profesorii diriginţi.

Absolvenţii de gimnaziu vor afla la ce liceu vor învăţa din toamnă, pe 10 iulie, când va fi realizată repartizarea computerizată a elevilor, în baza opţiunilor trecute în fişele de înscriere şi a mediei de admitere.

După ce vor afla la ce liceu au fost admişi, elevii trebuie să depună dosarele de înscriere la unitatea de învăţământ liceal, în perioada 13 – 20 iulie.

Conducerea Ministerului Educaţiei a mai stabilit ca în perioada 22 – 24 iulie, Comisia judeţeană de admitere să rezolve situaţiile speciale apărute după repartizarea computerizată.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
8.9 ° C
8.9 °
7.1 °
97 %
0.9kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...