Răfuială ca-n Vestul Sălbatic. Patru adolescenți reținuți de polițiști

0

Scene incredibile s-au petrecut în noaptea de 23 spre 24 mai a.c., în comuna Suharău, după ce patru adolescenți, beți criță, au năvălit în casa unui localnic, i-au distrus locuința, după care l-au bătut. În urma anchetei declanșată de autorități, cei patru suspecți au fost reținuți ieri de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani, urmând să fie cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, amenințare, violare de domiciliu și distrugere.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că în noaptea de 23 spre 24 mai a.c., cei patru minori, cu vârste cuprinse între 17 și 16 ani, toți din comuna Suharău, au pătruns fără drept în curtea locuinței unui bărbat de 51 de ani, din aceeași localitate, i-au distrus geamurile locuinței, apoi au pătruns în interior pe o ușă de acces neasigurată, ocazie cu care au agresat fizic persoana vătămată, aplicându-i mai multe lovituri în zona feței. Unul dintre cei trei tineri, avea asupra sa un obiect tăietor-înțepător cu care a amenințat victima, creându-i acesteia o stare de temere”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

În încercarea de a stabili întreg firul evenimentelor, polițiștii au extins cercetările și au aflat că înainte de această scenă, desprinsă parcă din Vestul Sălbatic, cei patru adolescenți au consumat băuturi alcoolice procurate de la un bar din localitate. Din acest motiv, și administratorul barului a fost amendat cu 500 de lei, întrucât potrivit legii el nu trebuia să vândă băuturi alcoolice minorilor.

În baza ordonanței de reținere emisă pe numele lor, adolescenții au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, cercetările fiind continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani.

În cursul zilei de astăzi, minorii vor fi prezentați în fața instanței de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Deja ai votat!
se încarcă...