Elevii cu Cerinţe Educaţionale Speciale (CES) au asigurate locuri în licee

0

Monica Anisie, ministrul Educației, a emis Ordinul vizând asigurarea de locuri distincte pentru elevii cu CES din școlile speciale și cele de masă, peste numărul de locuri din unitățile liceale. Potrivit ordinului, repartizarea acestor candidaţi se realizează de către Comisia de admitere județeană.

Elevii cu CES din învățământul special și de masă, care au absolvit clasa a VIII–a, au la dispoziție locuri distinct alocate. Aceștia vor depune, în perioada 30 iunie – 5 iulie, la Comisia de admitere județeană, cererile de înscriere pentru admiterea pe locurile distinct alocate. Pe 6 iulie 2020 va avea loc repartizarea, de către Comisia de admitere județeană, a candidaților pe locurile distinct alocate celor cu CES. Totodată, elevii cu cerințe educaționale speciale pot participa la etapa de repartizare computerizată din data de 10 iulie”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

De asemenea, aceşti elevi se pot înscrie în etapa a doua de repartizare pe locurile distinct alocate acestora, în perioada 30 iulie – 3 august 2020.

Elevii cu CES, care din anumite motive nu au avut posibilitatea să participe la Evaluarea Națională și care totuși doresc să susțină probele, în perioada 22 – 26 iunie 2020, se pot înscrie la etapa specială de evaluare națională, în conformitate cu prevederile legale.

Înscrierea se realizează în baza Certificatului de orientare școlară și profesională a elevului.

Mai multe detalii pentru înscriere pot fi aflate de la unitățile de învățământ și de la inspectoratele școlare”, au mai transmis reprezentanţii ministerului.

+2 -1
se încarcă...