Doi miniștri vor să ajungă la Rădăuți Prut

Ministrul Mediului a fost luni la acumularea Stanca
Ministrul Mediului a fost luni la acumularea Stanca

Doi membri ai Cabinetului Orban ar putea ajunge astăzi și mâine în județul Botoșani. Este vorba de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela și ministrul Mediului Costel Alexe.

Marcel Vela și-a anunțat intenția de a vizita zona de nord a județului, chiar în cursul zilei de astăzi, în contextul Codului Roșu instituit pe râul Prut. Din acest motiv, conducerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, formată din prefectul județului, Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, colonel Cristian Mihail Amarandei, a plecat spre Rădăuți Prut, unde ar urma să aibă loc întâlnirea cu oficialul. Ora la care va ajunge ministrul nu a fost comunicată și asta pentru că programul poate cunoaște modificări.

Cert este că situația de pe Prut este destul de bine gestionată de autoritățile locale, unda de viitură îndreptându-se acum spre Rădăuți Prut, Miorcani, Coțușca și Manoleasa, urmând să ajungă în lacul de acumulare Stânca-Costești.

De asemenea, mâine la ora 16 ar urma să ajungă și ministrul Mediului, Costel Alexe, care a vizitat județul și la începutul săptămânii. Acesta ar urma să se intereseze de efectele inundațiilor create de râul Prut, în condițiile în care sute de hectare de terenuri agricole și pășuni sunt încă sub ape. Totodată, în urma torenților, malurile râului Prut ar putea fi erodate, iar terenurile agricole inundate sunt colmatate de aluviunile aduse de ape.

Deja ai votat!