spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTAdmitere 2020 - Absolvenţii de gimnaziu au aflat la ce liceu au...

Admitere 2020 – Absolvenţii de gimnaziu au aflat la ce liceu au intrat după repartizarea computerizată

Absolvenţii de gimnaziu au aflat astăzi, 10 iulie, liceul unde vor învăţa din toamna acestui an. Pe site-ul Ministerului Educaţiei au fost publicate listele cu elevii care au fost repartizaţi la liceu în urma primei repartizări computerizate a absolvenţilor de clasa a VIII -a.

La nivelul judeţului au fost repartizaţi 2.471 de elevi. Doi elevi au media de admitere 10 şi au fost admişi la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, specializarea matematică informatică. Ultimul elev admis are media 2,19 şi a fost repartizat la Liceul „Anastasie Başotă” Pomârla, specializarea ştiinţe ale naturii.

Dintre cei 2.471 de elevi repartizaţi în învățământul liceal de stat, 1.656 sunt la filiera teoretică și 815 la filiera tehnologică. 2.355 de elevi (95,3%) au medii de admitere peste 5, în timp ce 116 de elevi (4,7 %) au avut medii de admitere sub 5.

În etape anterioare repartizării computerizate au fost admişi: 331 de elevi la specializări vocaţionale; 32 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă şi 14 elevi pe locurile speciale rezervate elevilor cu cerinţe educaţionale speciale (CES).

176 de elevi nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidaţii care nu au participat şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională„, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ana-Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere judeţeană publicată pe site-ul Inspectoratului Școlar Judeţean Botoșani şi comunicată unităţilor de învăţământ până la data de 24 iulie 2020.

Potrivit calendarului de admitere stabilit de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în perioada 13-20 iulie, absolvenţii de gimnaziu trebuie să îşi depună dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi.

În perioada 22-24 iulie vor fi rezolvate de către comisiile judeţene situaţiile speciale apărute după repartizarea computerizată.

Absolvenţii de gimnaziu promoţia 2020 pot afla liceul unde vor învăţa din toamnă AICI!

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
15.6 ° C
17 °
15 °
48 %
2.5kmh
46 %
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...