Controale în serie în județ, soldate cu zeci de sancțiuni

0

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost continuate acţiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, impuse pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2.

„Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Botoșani au acționat în sistem integrat pe raza de competență, împreună cu efective din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, polițiști locali și reprezentați ai Direcției de Sănătate Publică Botoșani, Direcției Sanitar-Veterinare si Siguranța Alimentelor, ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Botoșani și Inspectoratului Teritorial de Muncă, ocazie cu care au fost verificate nouă societăți comerciale, fiind legitimate 36 de persoane, care au fost instruite cu privire la noile reglementări în vigoare referitoare la măsurile de protecție în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2. Cu acest prilej, au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.000 lei”, a precizat Simona Pușcașu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Judeșean (IPJ).

De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat, în cursul zilei de luni (n.r. – 3 august a.c.), pe raza județului Botoșani, ocazie cu care au oprit pentru control 62 de autovehicule, fiind legitimate 85 de persoane. În urma abaterilor constatate, au fost reținute două permise de conducere și s-au aplicat 68 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 31.000 lei, pentru nerespectarea Codului Rutier.

„Astfel de acțiuni vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2”, a adăugat Simona Pușcașu.

Deja ai votat!
se încarcă...