Locuri în licee pentru absolvenţii de gimnaziu nerepartizaţi în luna iulie

0

Absolvenţii de gimnaziu care nu au fost repartizaţi la liceu din cauză că au completat prea puţine opţiuni pe fişa de înscriere vor putea fi repartizaţi la liceu, pe locurile neocupate după prima etapă de admitere, dar şi pe cele rezervate pentru elevii romi şi cei cu cerinţe educaţionale speciale. „Îi aşteptăm să depună cereri, la Inspectoratul Şcolar Judeţean sau la şcoala unde au învăţat, după care vom lua legătura cu ei şi le vom oferi locurile pe care le avem libere. Avem şi posibilitatea de a-i repartiza în clase pe locurile rezervate copiilor romi sau celor cu cerinţe educaţionale speciale, care nu au fost ocupate. Condiţia este ca ei să depună cereri. Noi am informat conducerile şcolilor, care trebuie să ia legătura cu aceşti copii”, a declarat Gabriel Hârtie, insepctor şcolar general. Oficialul a dat asigurări că va fi rezolvată problema acestor elevi, care au „o mică vină deoarece pe fişa de înscriere la liceu nu au completat suficiente opţiuni”. „Trebuie însă să spunem că vina este a mai multora, nu numai a copiilor” a concluzionat inspectorul şcolar general.

La nivelul judeţului Botoşani, 176 de absolvenţi de gimnaziu nu au fost repartizaţi la liceu deoarece nu au completat suficiente opţiuni pe fişele de înscriere. Potrivit datelor centralizate de IŞJ, pentru etapa a doua de admitere sunt 145 de locuri libere în licee (dintre care 39 în cele două seminarii teologice), la care se adaugă încă 54 de locuri libere pentru elevii romi şi 73 pentru elevii cu CES.

Luna trecută, la nivel naţional, se lua în calcul măsura transformării unor clase de şcoală profesională în clase de liceu, după ce, la repartizarea computerizată au rămas 5.100 de elevi fără locuri la liceu. „Nu se pune problema de a transforma clase de profesională în clase de liceu. Avem un plan de şcolarizare aprobat, avem locuri libere şi îi aşteptăm pe copii să depună cereri”, a concluzionat Gabriel Hârtie.

Deja ai votat!