Preot Dumitru Mateciuc despre începerea lucrărilor la Biserica „Sfântul Gheorghe” – „Este o zi istorică”

Demararea lucrărilor de reabilitare a Bisericii „Sfântul Gheorghe”, după cinci licitaţii şi trei reactualizări ale documentaţiei, reprezintă pentru preotul paroh Dumitru Mateciuc un vis împlinit. „Înseamnă un vis împlinit pentru care am luptat 20 de ani. Până acum am tot fost întrebat când încep lucrările şi răspundeam că <nu se ştie precis> pentru că mereu am avut obstacole, amânări, ispite de tot felul. Am spus că atunci când o să văd muncitori în curtea bisericii şi schelele ridicate de abia atunci o să fiu sigur că vor începe lucrările şi ce se începe trebuie terminat. Iată că astăzi este o zi istorică”, a declarat Dumitru Mateciuc.

Potrivit preotului, întreaga documentaţie, inclusiv reactualizarea acesteia, a presupus un efort financiar de aproximativ 400.000 de lei, bani asiguraţi de parohie. „Sunt programate lucrări în întreg ansamblul, respectiv în interiorul şi exteriorul bisericii, la acoperiş, în curte, la clopotniţă şi gard. Lucrările încep la toate aceste obiective pentru că timpul e scurt. Noi avem contractul semnat de doi ani. Bine că s-au început lucrările pentru că aveam mari temeri că puteam pierde fondurile”, a mai spus preotul Dumitru Mateciuc.

Pe durata lucrărilor, preotul Dumitru Mateciuc va sluji la Biserica Uspenia. „Am cerut cerut binecuvântarea ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi acordul preotului Teodor Candrea şi o să slujim la Biserica Uspenia, până la finalizarea lucrărilor”, a concluzionat Dumitru Mateciuc.

Deja ai votat!