Zeci de persoane evacuate dintr-un bloc din Săveni. Pericol de explozie

0

23 persoane dintre care 12 copii care locuiesc într-un bloc de garsoniere de pe raza orașului Săveni au fost nevoite să iasă din locuințe, cu noaptea în cap, după ce într-o garsoniera situata la etajul III s-a produs un incendiu. Proprietara, mama a trei băieți de 7, 9 și 10 ani, a aprins o lumânare în bucătărie și a plecat de acasă, chiar dacă în locuință erau copiii ei. O parte dintre materialele combustibile s-au aprins de la flacăra lumânării, degajând mult fum. Cei trei copilași au fost scoși din garsoniera cuprinsă de flăcări înainte de sosirea pompierilor la fața locului și transportați la spital cu atac de panică. S-a întâmplat în această această dimineață.

„Pompierii botoșăneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea incendiului puțin după ora 6. La fața locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Săveni, cu două autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, dar și o ambulanța a Serviciului Județean de Ambulanță”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență. La sosirea forțelor de intervenție la fața locului, ardeau bunurile din bucătărie, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga locuință. Pompierii au înlăturat pericolul de explozie, din interior fiind scoasă o butelie.

„Recomandam părinților, bunicilor și tuturor celor care au în grija copilași să nu îi lase singuri în casă nici măcar un minut. Totodată, îi sfătuim să nu lase lumânări aprinse nesupravegheate în apropierea obiectelor combustibile”, a adăugat Dorina Lupu.

Deja ai votat!