ALDE Botoșani a rămas fără șef

ALDE a rămas fără șef la Botoșani. Roxana Țurcanu, președintele interimar al organizației județene a liberal-democraților și medicul urgentist Alin Atudoroaie au demisionat din ALDE. Aceştia s-au înscris în Pro România pentru a putea candida la alegerile parlamentare. Cei doi vor ocupa primele două poziții de la Senat și speră ca măcar Roxana Țurcanu să aibă norocul de a prinde la redistribuire un loc de parlamentar, deși șansele sunt infime.

Președintele ALDE Botoșani lasă de înțeles că nu prea și-ar mai fi dorit o cursă electorală după cea eșuată de la locale, dar că aceasta a fost decizia luată la nivel central, în sensul că șefii de filiale trebuie să-și asume candidaturile. „Dacă asta s-a decis, ca președinții de filiale să intrăm în cursă să tragem listele, puteam spune nu?”, a reacționat Roxana Țurcanu.

Mihaela Huncă, pe primul loc la Camera Deputaţilor

Pe primul loc la Camera Deputaților va fi Mihaela Huncă, președintele organizației județene a Pro România. Ea a fost categoric învinsă în cursa pentru președinția Consiliului Județean. Cel de al doilea pe lista de la deputați va fi un alt candidat, Cătălin Silegeanu, proaspăt înscris în Pro România. Acesta a pierdut cursa electorală la locale.

ALDE şi Pro România au fuzionat

La alegerile locale, la CJ, care este considerat votul politic, ALDE a obținut 7,22% din voturi, iar Pro România 6,02%. La nivel național ierarhia este inversă, dar niciunul dintre cele două partide nu a făcut pragul electoral de 5%. Pro România a obținut 4,94% din voturi, iar ALDE doar 2,91%. În acest context, liderii naționali ai celor două partide, Victor Ponta și Călin Popescu-Tăriceanu au decis să fuzioneze. Cum timpul până la alegeri este foarte scurt, reprezentanții celor două partide vor candida pe listele Pro România. De aceea, Tăriceanu și candidații ALDE la parlamentare au demisionat din partid și s-au înscris în Pro România.

Deja ai votat!