vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTCJSU revine asupra deciziei de a izola centrele sociale (foto document)

CJSU revine asupra deciziei de a izola centrele sociale (foto document)

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Botoșani a revenit asupra deciziei de izolare timp de 14 zile la locul de muncă a angajaților din centrele de protecție socială.

În această dimineață, atât conducerea Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani, cât și Sindicatul „Impact” au făcut adrese către Prefectură prin care contestau decizia CJSU care restrângeau drepturi și libertăți atât angajaților, cât și multor copii din și sistemul de protecţie, care trebuiau să stea izolați în apartamente sau centrele de protecție, asta în condițiile în care sunt testați odată la șapte zile.

Furnizorii de servicii sociale își organizează programul în centrele rezidențiale în funcție de contextul epidemiologic existent la nivelul local și cu respectarea normelor în vigoare, privind legislația în domeniul muncii. Activitatea la nivelul acestor servicii va fi organizată și desfășurată cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 instituite de autoritățile competente”, se arată în articolul unic al noii hotărâri a CJSU, care o modifică și completează pe cea de ieri.

Contactat telefonic, directorul DGASPC, Dan Șlincu, a declarat că nu vrea să comenteze deciziile CJSU și că instituția pe care o conduce va respecta legislația în vigoare și drepturile și obligațiile angajaților ce decurg din Codul Muncii și contractele colective de muncă. „Vom avea izolate doar centrele unde se înregistrează mai mult de trei cazuri. Dacă vor mai apărea infectări, vom lua măsurile ce se impun, punctual în acord cu discuțiile pe care le avem cu Direcția de Sănătate Publică. Am colaborat bine cu doamna doctor Adăscăliței și vom menține aceeași deschidere față de solicitările domniilor lor în acord, repet, și cu legislația muncii în vigoare”, a declarat Șlincu.

Se pare că modificare de poziție a membrilor CJSU provine după ce în adresa sa către Prefectură, Sindicatul „Impact” a evocat posibilitate deschiderii unor procese împotriva limitării libertăților și drepturilor angajaților prin decizia luată ieri.

De asemenea, un argument care ar fi cântărit decisiv a fost cel legat de faptul că copii din 24 de apartamente din Dorohoi, practic, trebuiau să stea izolați, deși nu sunt bolnavi, nerespectându-se astfel unitatea de măsură față de copii care provin din mediul familial.

În acest moment, focare de Covid-19 se regăsesc în centrele de la Adășeni, Ionășeni, Bucecea, două case de tip familial din Complexul „Sf. Mina”, un apartament din complexul „Amicii” Dorohoi și unul din complexul de apartamente „Casa Mea” Dorohoi.

Municipiul Botoșani s-a alăturat de dimineață Dorohoiului în scenariul roșu, în care se mai află comunele: Văculești (3,4 la mie), Suharău (3,41 la mie) și Adășeni (8,24 la mie). La Botoșani, astăzi, incidența este de 3,33 la mie, iar la Dorohoi e de 3,84 la mie.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...