Expoziţie de fotografie la Memorialul Ipoteşti

0

În această lună, Memorialul Ipoteşti readuce pe simezele sălii de expoziţii temporare Horia Bernea, din cadrul instituţiei, expoziţia de fotografie „Elegie a artistei-fotograf Marie Maurel. Expoziţia a fost realizată în 2005, în urma rezidenţei „Artişti în context (iulie-august 2005). Această rezidenţă a făcut parte din programul „Culture 2000 (Comisia Europeană, departamentul Educație, Cultură), „Pépinières Européennes pour Jeunes Artistes şi map XXL” şi a avut ca parteneri culturali UNITER şi Centrul Cultural Francez din Iaşi.

Rezidenţa artistei Marie Maurel a fost finalizată în septembrie 2005, la Memorialul Ipoteşti, prin expoziţia de fotografie <Elegie>. Expoziţia a fost itinerată la Centrul Cultural Francez din Iaşi, în ianuarie 2006, la Centrul Cultural Francez din Cluj, în martie 2006 şi la Muzeul Literaturii Române din Bucureşti, în iunie 2006„, a declarat Ala Sainenco, directorul Memorialului Ipoteşti.

Potrivit oficialului, Marie Maurel a încercat să se apropie, prin intermediul fotografiei, de esenţa acestui spaţiu, căutând conexiunile care se pot face între imaginile unei realităţi existente şi imaginile generate de lecturile din opera sau despre viaţa lui Mihai Eminescu. „Din selecţia de 27 de fotografii, Marie Maurel a creat o elegie-poem fotografic ce intră în rezonanţă cu memoria locului„, a mai precizat Ala Sainenco.

Expoziţia va fi deschisă până la finele lunii noiembrie.

 

Deja ai votat!
se încarcă...