Botoșănean reținut pentru plasare de bancnote false. Percheziții în Botoșani și Dobârceni

0

Un bărbat în vârstă de 61 de ani, din comuna Dobârceni, a fost reținut de polițiști, după ce a plasat pe piață mai multe bancnote de 500 de euro contrafăcute. Suspectul a fost reținut marți, pe 29 decembrie a.c., în urma unei operațiuni care a fost organizată de polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava- Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani cu sprijinul Secției de Poliție Rurală Ștefănești. În urma flagrantului, în autoturismul bărbatului au fost găsite alte douăzeci și cinci de bancnote contrafăcute din cupiura de 500 de euro. Acuzat de punere în circulație de monedă străină falsificată și înșelăciune, bărbatul a ajuns în arestul poliției.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că în luna decembrie 2020, bărbatul de 61 de ani, în urma achiziționării unor bovine a plătit pentru acestea cu douăzeci și patru de bancnote contrafăcute din cupiura de 500 de euro. De asemenea, în cursul zilei de ieri, 29 decembrie a.c., polițiștii specializați în criminalitate organizată au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului Botoșani și a comunei Dobârceni”, spun anchetatorii.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni, urmând să se stabiliească cu exactitate împrejurările producerii faptelor, precum și pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate.

Până la pronunțarea unei sentințe definitive, suspectul beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Deja ai votat!
se încarcă...