Șofer grăbit potolit cu un dosar penal și mai multe amenzi

0
foto arhiva - unii șoferi cu „probleme” se dau singuri de gol

Nu a avut răbdare să stea la semafor și s-a ales cu un noian de probleme. Asta a pățit marți, pe 2 februarie a.c., un șofer din orașul Ștefănești care, pe lângă mai multe amenzi încasate, va fi anchetat penal.

Scena de la care i s-a tras totul s-a întâmplat marți, pe strada Gării din municipiul Botoșani, când tânărul de 31 de ani, aflat la volanul unui autoturism cu numere de înmatriculare de Germania, a pătruns în intersecția cu Calea Națională pe culoarea roșie a semaforului electric. Graba l-a costat destul de scump întrucât manevra lui a fost observată de un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier, care a plecat imediat după el.

Tras pe dreapta pentru a fi sancționat, tânărul a susținut că nu are documentele la el, iar polițiștii au început atunci să verifice bazele de date. Așa s-a descoperit că autoturismul respectiv este radiat din circulație de autoritățile germane din luna septembrie 2020. În plus, autoturismul nu avea efectuată inspecția tehnică și nu era asigurat pentru răspundere civilă auto.

Așa se face că la final tânărul grăbit a fost amendat pentru că a trecut pe culoarea roșie a semaforului, pentru lipsa documentelor, pentru neefectuarea ITP-ului și lipsa asigurării auto, valoarea totală a sancțiunilor aplicate fiind de 1.580 de lei. În plus, polițiștii i-au întocmit și un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

 

Deja ai votat!
se încarcă...