Ansamblu rutier cu documente false oprit din drumul spre Republica Moldova

0

Un cetăţean moldovean, care a prezentat la controlul de frontieră documente false pentru ansamblul auto la volanul căruia se afla, va fi anchetat penal de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca.

În vârstă de 32 de ani, bărbatul s-a prezent pe 14 martie, în PTF Stânca, pentru a ieşi din ţară. Acesta era la volanul unui ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în Germania. La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate, polițiștii de frontieră au făcut verificări suplimentare. În urma acestora au constatat că semiremorca figurează ca radiată din circulaţie de către autorităţile din Germania. De asemenea certificatul de înmatriculare prezenta urme de ştersături mecanice şi adăugiri de text la ştampila ITP. În plus asigurarea tip carte verde era falsă.

Acuzat de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi tractarea unei remorci neînmatriculate/neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare, cetățeanul moldovean s-a ales cu un dosar penal, la finalizarea cercetărilor urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Deja ai votat!
se încarcă...