Tinerețe petrecută în pușcărie, după o crimă și o tentativă de omor

0

Un tânăr din comuna Știubieni își va petrece următorii ani în pușcărie, după ce a fost condamnat definitiv la 11 ani și opt luni de închisoare pentru omor și tentativă de omor, fapte comise într-o singură noapte. Totodată, tânărul, Cristian Pîrvu, s-a ales și cu interzicerea unor drepturi pentru o perioadă de cinci ani. Sentința definitivă a fost pronunțată vineri, pe 23 aprilie a.c., de Curtea de Apel Suceava, care a menținut condamnarea dispusă inițial de Tribunalul Botoșani și a respins ca nefondat apelul formulat de tânăr.

Scenele violente s-au petrecut în noaptea de 23 spre 24 august 2020, pe fondul unui conflict care a avut loc pe terasa unui bar din satul Negreni, comuna Ştiubieni. Atunci, un consătean, Florin T., în vârstă de 48 de ani, i-a cerut tânărului o ţigară, iar acesta din urmă, ofensat de modul în care i s-a adresat consăteanul, a sărit imediat la bătaie.

Spiritele au fost calmate în scurt timp, dar, hotărât să se răzbune, Cristian Pîrvu a luat o rangă din metal, după care și-a așteptat consăteanul în drum și l-a lovit de mai multe ori în cap cu putere. Rănit grav, Florin T. a decedat în scurt timp. Ulterior, pe acelaşi drum sătesc, agresorul l-a atacat și pe un alt consătean, Alexandru Sergiu A, care a reușit să scape cu viață.

Arestat preventiv, Cristian Pîrvu urmează să fie transferat într-o unitate de detenție în vederea executării pedepsei dictată de magistrați.

 

Deja ai votat!