Nova Apaserv, amendată pentru gropile lăsate în carosabil

Nova Apaserv a primit două amenzi în cuantum de câte 1.000 de lei fiecare pentru nerefacerea zonelor unde s-a intervenit pentru remedierea unor avarii. Amenzile au fost date de poliţiştii locali din cadrul compartimentului Disciplina în construcţii, după efectuarea unui control, la finalul lunii aprilie, pe strada Mihail Kogălniceanu 51 și strada Dreptății intersecție cu strada Împărat Traian. Echipele Nova Apaserv au intervenit în zonele respective, însă nu au refacut carosabilul în termenul legal de 15 zile.

Am ieșit din anotimpul rece, atunci când nu se pot executa lucrări de calitate și durată privind refacerea zonelor carosabile sau trotuare afectate de lucrările de intervenție ale operatorilor de utilități publice. Chiar dacă majoritatea operatorilor intervin prompt și aduc la stadiul inițial locul în care au intervenit, din păcate se constată că operatorul Nova Apaserv nu reușește să refacă zonele afectate într-un timp rezonabil, chiar dacă și-au asumat prin obținerea avizului de intervenție un termen de maxim 15 zile. Aceste întârzieri provoacă disconfort participanților la traficul rutier cât și cel pietonal”, a declarat Liviu Toma, viceprimar al municipiului.

Botoşăneni nemulţumiţi de gropi

Potrivit edilului, municipalitatea a primit reclamații de la botoşănenii nemulţumiţi de gropile rămase în parcările de lângă blocuri sau străzile intens circulate. Aceste nemulţumiri îi obligă pe salariații din cadrul Primăriei Botoșani să fie mai atenți, atunci când eliberează avizele de spargere, la condițiile impuse de reglementările locale privind termenele de refacere și taxele de ocupare a domeniului public pe timpul desfășurării lucrărilor.

Reprezentanții Nova Apaserv au motivat că nu s-a acţionat la timp din cauză că societatea a avut restanţe la firma care, în baza contractului, reface carosabilul. „Eu cred că noul Consiliu de Administraţie al societăţii, după două luni de la numire, a găsit deja soluțiile necesare deblocării problemelor apărute în relația contractuală operator – firma care reface carosabilul, pentru a se interveni la timp și pe teritoriul municipiului Botoșani, ca să nu mai avem gropi sau prăbușiri pe străzi, create de avariile în rețeaua de apă-canal”, a concluzionat Liviu Toma.

Societatea Nova Apaserv a ajuns într-o situație critică încă de anul trecut. Obligată să plătească 7,2 milioane de lei către Aquaterm, în urma unui proces, societatea s-a ales cu conturile blocate de către executorii judecătorești. Cu datorii și către principalii furnizori, operatorul de apă riscă să ajungă acum în situația de a nu mai putea asigura serviciile.

Deja ai votat!