Ajutor din Tirolul de Sud pentru copiii nevoiaşi

Trei membri ai Asociaţiei Umanitare „Mâini care ajută”, din Tirolul de Sud (regiune autonomă situată în extremitatea nordică a Italiei, la granița cu Austria) se află în aceste zile la Botoşani. Asociaţia italiană colaborează de câţiva ani cu Asociaţia Misionară „El rămâne credincios”, condusă de Lutz Noack, cetăţean de onoare al municipiului Botoşani. Hubert Messner, Karl Kammer şi Eric Gallmetzer au venit la Botoşani pentru a monta bunurile trimise mai înainte, cu un camion, în două bucătării şi o baie.

Am adus aparatură performantă pentru bucătării (maşină de spălat vase, cuptor, plită ceramică, dulapuri), pentru că am dorit astfel să sprijinim asociaţia condusă de domnul Lutz, care face atât de mult bine copiilor şi familiilor nevoiaşe. Suntem încântaţi să facem şi noi parte din acest proiect de suflet”, a declarat Hubert Messner, vicepreşedintele asociaţiei.

Sculptor venit la Botoşani pentru a ajuta

Unul dintre membrii echipei este sculptor, artist care a participat la multe expoziţii şi care are lucrări (foto 3) în instituţii importante. Eric Gallmetzer a venit însă la Botoşani nu ca să pregătească o expoziţie, ci să monteze dulapurile din bucătării. „Mă implic cu mare bucurie în tot acest demers. Mulţumirea sufletească este mare pentru că ştim că totul este făcut pentru ca unor copii cu care soarta nu a fost prea darnică să le fie mai bine”, a spus Eric Gallmetzer.

Lutz Noack aproape că nu are cuvinte să-şi exprime bucuria pentru acest ajutor. „Sunt foarte plăcut impresionat de ceea ce fac ei, de cum ei lucrează. Sunt profesionişti şi meticuloşi şi ne sunt de mare ajutor. Lucrăm foarte frumos împreună. Sunt foarte fericit ca persoană şi, pentru misiune, şi mai fericit. Consider că 20 de ani de acum încolo vom avea unde pregăti mâncarea pentru copii. Sunt emoţionat şi bucuros de această colaborare cu membrii Asociaţiei <Mâini care ajută>. Împreună, vom reuşi să facem în continuare mult bine pentru copiii nevoiaşi şi familiile lor”, a spus Lutz Noack.

Bunurile donate ajung la familii nevoiaşe

Multe familii din Tirolul de Sud nu sunt indiferente la greutăţile semenilor. „Noi primim foarte multe telefoane de la persoane care vor să doneze mobilă şi alte bunuri. De cele mai multe ori, mergem şi demontăm noi acele bunuri şi le remontăm la alte familii care au nevoie de ajutor. Am ajutat familii din zona noastră, printre care şi mulţi emigranţi. De când cu pandemia, din ce în ce mai mulţi semeni  au nevoie de ajutor. Când facem rost de fonduri şi bunuri, primul gând este să mai trimitem un camion în România”, a declarat Karl Kammer.

Dorinţa cea mai mare a membrilor Asociaţiei „Mâini care ajută” este să-i ajute pe semenii aflaţi în nevoi. „Asociaţia este înfiinţată de patru ani şi pentru că nouă ne merge bine, vrem să dăm acest bine mai departe. Vrem să multiplicăm faptele bune. Mulţumirea sufletească este mare, atunci când ajutăm”, a mai spus Hubert Messner, adăugând că asociaţia pe care o conduce va continua colaborarea cu asociaţia botoşăneană.

Casă şi teren în Plopenii Mari – Ungureni

Anul trecut, Asociaţia „Mâini care ajută” a cumpărat în Plopenii Mari – Ungureni o casă şi un teren. Planurile includ renovarea casei şi înfiinţarea unei plantaţii de pomi fructiferi. „Vrem să fim un exemplu, ca să vadă oamenii de aici ce se poate face pe un teren. La noi cultivăm şi pe piatră, urcăm tot mai mult în munte, cu bananieri şi cu culturi de viţă de vie. Vrem să-i motivăm pe localnici, să le arătăm cum poate fi folosit orice petic de pământ. Apoi, luăm în calcul unele proiecte pentru sprijinirea comunităţii”, a mai spus vicepreşedintele asociaţiei.

Deja ai votat!