Desfășurare de forțe. Sute de polițiști și jandarmi au fost mobilizați în acest weekend

Polițiștii botoșăneni vor fi la datorie și în acest sfârșit de săptămână, pentru ca Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului să se desfășoare în condiții de siguranță. Astfel, în perioada 13 – 15 august a.c., peste 140 de polițiștii vor acționa în teren pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. De asemenea, aproximativ 30 de polițiști rutieri, dotați cu 11 aparate radar vor fi prezenți în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere.

„Ca de fiecare dată, în dispozitiv sunt și colegi de la alte structuri – transporturi, investigații criminale, investigarea criminalității economice și luptători de intervenție rapidă”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

Polițiștii botoșăneni împreună cu partenerii instituționali, în echipe mixte cu jandarmi, polițiști locali și polițiști de frontieră vor acționa în zona locașurilor de cult, dar și în zona centrelor comerciale, piețe, terase, mijloace de transport în comun.

„Se va acționa inclusiv pentru gestionarea afluxului de persoane pe timpul slujbelor religioase și a manifestărilor culturale și de divertisment, precum și pentru respectarea măsurilor impuse de autorități pentru buna desfășurare a acestor evenimente”, a adăugat Delia Nenișcu.

De asemenea, forțele de ordine vor acționa pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, dar și pentru prevenirea și limitarea răspândirii infectărilor cu noul coronavirus. Totodată, polițiștii rutieri vor acționa pentru creșterea gradului de siguranță a traficului, pe drumurile publice.

Satul polițiștilor – respectați în continuare prevederile legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, respectiv păstrarea distanțării fizice, purtarea măștii de protecție, limitarea expunerii în spații aglomerate, precum și a celorlalte norme legale în domeniul ordinii și liniștii publice și a circulației pe drumurile publice.

Măsuri luate și de jandarmi

Și Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani a suplimentat efectivele angrenate în misiuni, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță la manifestările cu public numeros organizate pe raza județului. Jandarmii, în cooperare cu efective de poliție și pompieri, vor lua măsurile necesare, potrivit competențelor, pentru prevenirea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dirijarea traficului rutier și pietonal, precum și pentru prevenirea și stingerea incendiilor la Zilele orașului Flămânzi, la manifestările religioase prilejuite de sărbătorirea hramului Mănăstirii Zosin, precum și la spectacolele desfășurate în localitățile Coțușca, Păltiniș și Ipotești.

„Recomandăm participanților să respecte măsurile stabilite de organizatori pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu COVID-19 și recomandările forțelor de ordine, să acorde atenția cuvenită minorilor care îi însoțesc, să aibă grijă de bunurile personale de valoare și să solicite intervenția autorităților, în mod direct sau prin apel la numărul unic de urgență 112, în cazul producerii unor fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice sau a unor infracțiuni”, a precizat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul IJJ Botoșani.

 

Deja ai votat!