Veşti bune pentru cei ce vor o maşină second-hand. Kilometrajul va fi mai uşor de verificat indiferent de ţara din care provine autoturismul

Botoşănenii care doresc să cumpere o maşină la mâna a doua vor putea verifica oficial, peste doi ani, kilometrajul și istoricul mașinii dacă aceasta provine dintr-i ţară din UE. Asta deoarece Registrul Auto Român va fi conectat la baza de date a tuturor instituțiilor similare din Europa.

Astfel, pe baza seriei motorului, cei interesaţi vor putea vedea întregul istoric al mașinii, indiferent prin câte țări europene a fost aceasta. În momentul de față, pe site-ul RAR, se poate verifica doar istoricul mașinilor rulate în România.

Aproape 40.000 de maşini în municipiu

Potrivit unei situații realizată anul trecut de DIT Botoșani, în municipiul Botoșani erau înmatriculate 37.774 de mașini, dintre care 6.023 deținute de agenți economici și de instituții, iar 31.751 de populație. Dintre acestea, aproape 34.000 sunt autoturisme, la care se adaugă 202 camioane, 474 de autocare, autobuze și microbuze, dar și 3.309 autoutilitare.

De mai mulți ani, înmatriculările de mașini la mâna a doua au înregistrat creșteri spectaculoase, lucru care contribuie la mărirea vârstei medii a parcului auto din România și, odată cu aceasta, a nivelului de poluare.
Deja ai votat!