Zeci de concentratoare de oxigen donate de Asociaţia Salvează o inimă

Un număr impresionant de concentratoare de oxigen a sosit, în cursul zilei de joi, la Botoșani. Donația aparţine Asociației „Salvează o inimă!”, condusă de Vlad Plăcintă.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, 30 de astfel de aparate au sosit la sediul instituţiei joi după-amiază, urmând a fi repartizate în cel mai scurt timp mai multor unităţi sanitare din judeţ, „Câte cinci aparate vor merge la Dorohoi, Spitalul de Recuperare şi Spitalul TBC, două la Sanatoriul Podriga, iar 13 la Spitalul Judeţean. Îi mulţumim domnului Vlad Plăcintă că a sărit, din nou, în ajutorul sistemului sanitar botoşănean într-un moment atât de greu”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Potrivit acesteia, aceste concentratoare de oxigen dau o şansă în plus bolnavilor de Covid pentru a putea respira fără a fi nevoie de intubare, care este foarte traumatizantă.

Pe lângă aparatele donate către DSP, asociaţia condusă de Vlad Plăcintă a donat şi direct Secţiei de boli infecţioase, un număr de 25 de aparate. „Mulțumim din suflet, domnule Vlad Plăcintă, pentru că ați rezonat cu nevoile noastre și ați sărit din nou în ajutorul pacienților botoșăneni care luptă în aceste zile cu boala!”, este mesajul medicul primar Valentina Morcov, la sosirea aparatelor.

Deja ai votat!