vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTÎncă o amânare la Spitalul de boli cronice şi îngrijiri paliative

Încă o amânare la Spitalul de boli cronice şi îngrijiri paliative

Compania Naţională de Investiţii a amânat recepţia lucrărilor la spitalul de boli cronice şi îngrijiri paliative. Deşi Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a declarat la jumătatea lunii ianuarie, cu prilejul vizitei la Botoşani, că recepţia lucrărilor va fi făcută în luna februarie, acest lucru nu s-a întâmplat. Şi asta pentru că mai sunt de făcut unele mici lucrări. 

„Compania Națională de Investiții ar putea recepționa Spitalul de Boli Cronice și Îngrijiri Paliative cel mai probabil în luna aprilie, în cazul în care finalizează lucrările pe care dumnealor trebuie să le mai facă. Primăria Botoșani a finalizat lucrările de racordare a unității medicale la energie electrică, apă, canalizare și energie termică.

Este o dispoziție de șantier cu mici modificări pe care CNI le-a dispus în sarcina constructorului și de care nu avem cunoștință dacă au fost sau nu duse la îndeplinire. Știm doar că noi am terminat branșarea unității la utilități și am dispus și efectuarea unei recepții parțiale pentru acest obiectiv. Dacă CNI termină celelalte lucrări, care sunt în sarcina constructorului, cu care dumnealor au contract, pot face recepția întregului imobil, astfel încât să putem demara procedura de acreditare conform destinației inițiale de spital de îngrijiri paliative”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

S-a întârziat mult cu realizarea utilităţilor

Lucrările trebuiau executate până la finele anului 2019, însă acestea au fost tergiversate, urmare a unor probleme apărute între municipalitate, constructor şi finanţator, respectiv Compania Naţională de Investiţii. S-a întârziat mult şi cu realizarea utilităţilor.

Încă nu a fost rezolvată problema cu asigurarea circuitelor, despre care se ştia încă de acum doi ani. La demararea lucrărilor, s-a anunţat că se face tunel între Spitalul de Recuperare <Sfântul Gheorghe> şi Spitalul de boli cronice şi îngrijiri paliative. „Tunelul nu a mai fost făcut şi acum trebuie făcute unele modificări la intrarea principală. Constructorul a avut proiectare plus execuţie şi trebuie să ne dea spitalul să-l folosim”, a afirmat un oficial din Primăria Botoşani.

După recepţia lucrărilor, va urma acreditarea 

Recepţia lucrărilor va fi urmată de procedura de acreditare a noului spital, care nu poate fi făcută peste noapte. Mai mult, este de durată şi procedura de angajare a personalului. Altfel spus, vor mai trece luni bune până când botoşănenii să poată spune că au un nou spital în oraş.

Conform proiectului iniţial, această unitate este destinată bolnavilor care sunt în stadii terminale ale unor boli cronice grave şi care vor putea fi îngrijiţi aici de personal de specialitate.

Valoarea investiţiei este de 15,6 milioane de lei, fondurile fiind asigurate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin CNI. Spitalul este dotat cu paturi ultramoderne, saloane cu baie proprie, televizor, sistem de apel al asistentelor, oxigen la fiecare pat.

Demersurile pentru noul spital au fost făcute încă din anul 2013 de către deputatul Tamara Ciofu, însă lucrările au început în noiembrie 2017.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
20.6 °
19.3 °
25 %
2.1kmh
6 %
vin
21 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...